Världens största liftkort (men vågar du köpa grisen i säcken?)

Nu kommer det europeiska liftkortet ”Snowpass Card” som lovar att bli ”världens största liftkort”. Det är åtta länder och över hundra skidorter som är med. Men vilka skidorter är det då? Tja, det får man inte reda på riktigt ännu. 

De bästa alpländerna Frankrike, Schweiz, Österrike och Italien är alla med. Även länder som Tyskland och Polen, samt mindre skidkändisar som Portugal och England. Men vilka skidorter är med då? Tja, det är så klart den stora frågan och svaret på det kommer först 8 maj 2019.

Men man utlovar redan nu att det är världens största liftkort med en enorm mängd backar, 176 dagar ändlös skidåkning från 1 november 2019 till och med 25 april 2020.

 

Just nu lockar man med ett rabatterat förköpspris på 395 €, och det kommer att säljas 50 000 sådana pre-launches, varav ”mer än 40 000” redan är sålda enligt FIS som är en partner till det nya liftkortet. I nuläget kan man anmäla intresse, vilket inte är bindande.

När den vanliga försäljningen sedan startar 12 maj så är priset mer än det dubbla, 895 €. Frågan är om man vågar köpa grisen i säcken redan före man vet vilka skidorter som är inkluderade? Undertecknad är extremt skeptisk före någon lista är offentliggjord, alternativt att någon pålitlig källa läcker namn som Verbier, Chamonix, St Anton, Engelberg, Andermatt, Monterosa eller liknande. Men att anmäla intresse kostar som sagt nada, så det kan man ju göra.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.