Läcka: Här är några av skidorterna som ingår i ”Världens största liftkort” Snowpass Card

Det portugisiska företaget bakom nya europeiska liftkortet Snowpass Card har i sin lanseringskampanj slagit på stora trumman och lovat världens största liftkort med redan 100 klara skidorter som offentliggörs nu på onsdag den 8 maj 2019. Redan nu kan vi avslöja nära hundra av skidorterna som kommer att ingå i det nya liftkortet. 

Snowpass Card kommer till nästa vinter och för att få igång försäljningen körde bolaget som har sitt säte i Charneca da Caparica, Lissabon Portugal en lanseringskampanj som vi skrev om förra veckan. I kampanjen kan man förboka liftkortet utan att binda upp sig, priset är 395 € som är lite mindre än hälften mot ordinarie pris 895 €. Skidorterna som ingår skulle sedan offentliggöras 8 maj 2019.

Men redan nu har de som gjort en icke bindande förbokning fått ett mail där många (borde vara nästan alla) av skidorterna som ingår i Snowpass Card presenteras, nedan kan du ta del av den listan. Listan är alltså inte helt komplett, eftersom Snowpass Card håller på några av skidorterna som redan är klara. Listan nedan är 98 skidorter och ”över 100″ är utlovat”.

Listan är en samling väldigt okända skidorter runt om i Europa. Har du hört talas om Zum Zeri i Italien, Massif des Tuffes i Frankrike, Grimmialp i Schweiz, Lofer i Österike eller Kanin i Slovenien?

En begränsning i liftkortet är att man bara får 10 dagar per skidort, så det är alltså ganska långt ifrån ett säsongskort som gäller över hela Europa.

Det är ett väldigt lågt pris på nya liftkortet Snowpass Card under kampanjen på cirka 4000 kr och även det ordinarie priset på cirka 9 000 kr är lågt. Jämför detta exempelvis med ett säsongskort i Verbier för vuxen ordinarie pris kostar exempelvis 15 500 kronor (schweiziska francen är stark ska tilläggas!), St Anton cirka 9 000 kr eller Monterosa cirka 9 300 kronor.

Den gamla sanningen man-får-vad-man-betalar-för kanske gäller här också? Utifrån de nu kända skidortsnamnen verkar den låga prissättningen inte längre så märklig. Frågan är kanske snarare om man någon bra skidåkning för pengarna? Så vad tycker du: Är det värt det? Och hur många av skidorterna känner du igen från listan?

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Hawk100
  1
  Hawk100 | 2019-05-08 06:45          

  Visligen älskar jag småorter där man får vara ensam om pudret och har varit på ett tiotal av orterna som ingår, men det här blev ett riktigt antiklimax......
  Jag tror inte jag blir ensam om att INTE utnyttja min förbokning....

 2. MarkusO
  4
  MarkusO | 2019-05-07 23:14          

  Jag räknade till 17 orter som jag har koll på. Och det säger fasen en del, för om det är nåt jag kommer få nobelpriset i så är det just skidortskunskap.

  Måste ändå säga att där ryms en och annan guldklimp.

 3. AndersWingqvist
  0

  @Vattendroppe Sant sant! Kanske finns några pärlor bland skidorterna som ingår om man väl går på djupet och kollar vad de har för skidberg, liftar etc men jag lite skeptiskt ändå.

 4. Vattendroppe
  2
  Vattendroppe | 2019-05-07 15:42          

  @AndersWingqvist Faktum är att jag skulle säga att nåt sånt här är perfekt för nån med husbil/van som också vill upptäcka flera mindre orter, så det finns en liten målgrupp. Men den är extremt liten.

 5. AndersWingqvist
  1

  @StenLannerstrom Ja, precis eller Magic Pass om man hänger i centrala Schweiz med Saas-Fee, Zinal-Grimentz, Crans Montana, St Luc-Chandolin mfl. Känns som ett regionalt liftkort är rätt mkt hetare än ett med 8 länder... vem pallar och har råd att resa kors och tvärs så mkt.

 6. StenLannerstrom
  2

  Att jämföra med Snowcard Tirol med massor av bra orter. Dock "bara" Tirol.

 7. JAndersB
  2
  JAndersB | 2019-05-06 18:29          

  Som man misstänkte, inte mycket intressant.