Läcka: Här är några av skidorterna som ingår i ”Världens största liftkort” Snowpass Card

Det portugisiska företaget bakom nya europeiska liftkortet Snowpass Card har i sin lanseringskampanj slagit på stora trumman och lovat världens största liftkort med redan 100 klara skidorter som offentliggörs nu på onsdag den 8 maj 2019. Redan nu kan vi avslöja nära hundra av skidorterna som kommer att ingå i det nya liftkortet. 

Snowpass Card kommer till nästa vinter och för att få igång försäljningen körde bolaget som har sitt säte i Charneca da Caparica, Lissabon Portugal en lanseringskampanj som vi skrev om förra veckan. I kampanjen kan man förboka liftkortet utan att binda upp sig, priset är 395 € som är lite mindre än hälften mot ordinarie pris 895 €. Skidorterna som ingår skulle sedan offentliggöras 8 maj 2019.

Men redan nu har de som gjort en icke bindande förbokning fått ett mail där många (borde vara nästan alla) av skidorterna som ingår i Snowpass Card presenteras, nedan kan du ta del av den listan. Listan är alltså inte helt komplett, eftersom Snowpass Card håller på några av skidorterna som redan är klara. Listan nedan är 98 skidorter och ”över 100″ är utlovat”.

Listan är en samling väldigt okända skidorter runt om i Europa. Har du hört talas om Zum Zeri i Italien, Massif des Tuffes i Frankrike, Grimmialp i Schweiz, Lofer i Österike eller Kanin i Slovenien?

En begränsning i liftkortet är att man bara får 10 dagar per skidort, så det är alltså ganska långt ifrån ett säsongskort som gäller över hela Europa.

Det är ett väldigt lågt pris på nya liftkortet Snowpass Card under kampanjen på cirka 4000 kr och även det ordinarie priset på cirka 9 000 kr är lågt. Jämför detta exempelvis med ett säsongskort i Verbier för vuxen ordinarie pris kostar exempelvis 15 500 kronor (schweiziska francen är stark ska tilläggas!), St Anton cirka 9 000 kr eller Monterosa cirka 9 300 kronor.

Den gamla sanningen man-får-vad-man-betalar-för kanske gäller här också? Utifrån de nu kända skidortsnamnen verkar den låga prissättningen inte längre så märklig. Frågan är kanske snarare om man någon bra skidåkning för pengarna? Så vad tycker du: Är det värt det? Och hur många av skidorterna känner du igen från listan?

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.