7 galna höjdpunkter från X Games

X Games 2019! Skejtare utan fötter, en historisk 11-åring och motorcross-hopp som ger rysningar längs ryggraden. Detta galna jippo har pågått mellan 1-4 augusti i Minneapolis, USA, och här är en samling med highlights från andra sidan atlanten!

Det är alltid en höjdpunkt att scrolla igenom flödet på instagram under tiden som X Games pågår, oavsett om det är sommar eller vinter. Tyngdlagarna förvrängs uppenbarligen under dessa dagar och det som ska vara omöjligt är helt plötsligt möjligt. Håll till godo med 7st väl valda klipp från detta vansinniga event!

1. Galet högt flyg

Cred Corey från Nya Zeeland kammade hem vinsten i Moto X QuarterPipe High Air med ett ofattbart högt hopp.

https://www.instagram.com/p/B0r6D8tAOJ3/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Skateboard med halva ben

Brasilianska Vinicios Sardi kör skiten ur de flesta utan vare sig fötter eller hela ben och knep också guldmedaljen i Adaptive Skateboard Park. Otroligt imponerande och inspirerande på alla sätt.

https://www.instagram.com/p/B0uLFcfgJ4e/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Världens första 1260

Tony Hawk var först i världen med att göra en 900 på skateboard under X Games i San Fransisco 1999. Mitchie Brusco tar det ett varv till och satte världens första 1260 någonsin, det vill säga tre och ett halvt varv, under X Games i Minneapolis 2019.

4. Helt galen Backflip Body Varial

Detta är bland det sjukaste freeride-redaktion skådat! En bakåtvolt med en crosscykel samtidigt som föraren gör en 360 upp och ner, franska David Rinaldos Backflip Body Varial är i en klass för sig.

5. Världens första backflip utför startrampen

Ryan Williams från Nya Zeeland landade världens första backflip utför startrampen under sitt första försök någonsin, och slängde därefter cykeln framför sig i en framåtvolt för att sedan avsluta med en frontflip Flair i Quarterpipen. Detta räckte till en förstaplats i The Real Cost BMX Big Air.

https://www.instagram.com/p/B0sBvd3gPzR/?utm_source=ig_web_copy_link

6. Sky Brown, historisk 11-åring

Den 11-åriga multi-talangen inom surfing och skateboard Sky Brown blev också historisk när hon som första kvinnliga åkare landade en Frontside 540 på skateboard. Sky Brown har även siktet inställt på Olympiska Spelen i Tokyo 2020 som den yngsta atleten någonsin i Storbritanniens historia.

7. Snurrig värre på BMX

Amerikanska Mykel Larrin snurrade sin cykel tre varv innan han landade på den, vilket gick till historien som världens första Tripple Downside Tailwhip i en vertramp.

Mer tokigheter från Minneapolis hittar ni på X Games instagram @xgames, sammandrag och längre videoklipp finns på xgames.com. 31 augusti kommer X Games till Norge för ett endags-event i Telenor Arena, Oslo. På schemat står tävlingar i Big Air för snowboard och skidor samt uppgörelser inom skateboard och Moto X. I vinter går X Games av stapeln mellan 23-26 januari 2020 i Aspen, USA.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.