All Mountain Masters – ett nytt tävlingsformat för barn och ungdomar

I helgen arrangerar Åre SLK Freestyle All Mountain Masters – ett nytt tävlingsformat för barn och ungdomar som älskar park och friåkning.

Nu till helgen, 24-26 mars, arrangeras All Mountain Masters (förkortning AMM), som är en freeride- och slopestyletävling för skid- och brädåkare mellan 7 och 16 år. Bakom tävlingen står Åre SLK Freestyle där flera professionella skidåkare är aktiva tränare, bland annat Henrik Winstedt, Sverre Liljequist och David Kantermo.

– Vi är ett gäng passionerade åkare och föräldrar här uppe som delar glädjen med våra barn. Genom att arrangera AMM hoppas vi sprida den glädjen till fler kids, att dom skall sporra och peppa varandra helt enkelt! Det känns därför helt rätt att starta AMM och bjuda in till grymt häng och kul skidåkning i Åre för alla typer av åkare, säger Sverre Liljequist.

All Mountain Masters har bjudit in två rutinerade speakers från NM i Riksgränsen som kommer sköta snacket under tävlingen; Felix ”Felkan” Lundin och Julius Aspman.

På fredag blir det slopestyletävling i Bräcke och på lördags körs freeridetävlingen i Duved, följt av en härlig bankett och prisutdelning för alla åkare. Denna helg kommer att erbjuda mer än tävlingar – det blir ett evenemang för familjer med åkglädje, gemenskap och upplevelser som förenas i sann freerideanda. Bland annat arrangeras en två timmars lavinkurs, åkning med kända åkare, pryltester och hoppträning på JumpYard i Åre.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.