Alpint försatt i konkurs

Alpint i Stockholm är en av få svenska renodlade skidbutiker och har funnits i över tio år. Den 1 juni försattes bolaget Alpint Nordic AB i konkurs men vad konkursen innebär är ännu oklart.


Det var den 1 juni i år som bolaget Alpint Nordic AB försattes i konkurs vid Stockholms Tingsrätt. Freeride har försökt att nå Alpint för en kommentar i över en veckas tid utan lyckas.
– Det enda jag kan säga att är Alpint kommer finnas kvar, säger en Alpint-anställd kryptiskt till Freeride.

Det är svårt att veta hur man ska tolka ovanstående och det ger inga svar på vad som gäller vid till exempel garantiärenden, reklamationer och återköp. Freeride återkommer så fort vi vet mer.

****UPPDATERING****

Kort efter att Freeride publicerade artikeln hörde Magnus Pontander på Alpint av sig för att kommentera konkursen.
– Det är jag själv som valt att sätta bolaget Alpint Nordic AB i konkurs. Vi hade för mycket gammalt, köpt in för mycket prylar och varulagret hade blivit för stort. Dessutom köpte Alpint upp ett importföretag som vi inte riktigt lyckades få på fötter, berättar Magnus för Freeride.

Varunamnet Alpint kommer att finnas kvar, likaså butiken på Torsgatan i Stockholm. Magnus kommer fortsätta att driva butiken men det som händer är att två nya ägare går in för att vara med och utveckla det nya bolaget.
– Konsumenten kommer inte märka någon skillnad. Eller förhoppningsvis till det bättre. Vi vill bli bättre på service, reklamationer och ja, bättre på allt helt enkelt, berättar Pontander..

Garantiärenden och reklamationer för produkter köpta hos ”gamla” Alpint kommer det nya bolaget ta hand om.
– Det nya bolaget tar över allt vad gäller garantier och reklamationer. De som köpt grejer ska inte stå där och känna sig utelåsta, förklarar Magnus

Pontander och Alpint ser ljust på framtiden. Magnus berättar att allt är som förr – men att Alpint ska bli tio gånger bättre.
– Vi ska fortsätta att fokusera på topptur, freeride och randonee där vi redan nu ligger rätt långt fram på den svenska marknaden, avslutar Magnus.

Text: Ola Melin

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.