Åre får ny skidtävling för unga friåkare

The North Face Ski Challenge är en alleuropeisk skidtävling för unga friåkare. Nu utökas tävlingen från att ha varit en enskild tävling till att nio kvaltävlingar och stor final i Val Thorens. 23 februari kommer tävlingen till Åre.

Ski Challenge Tour ger unga tjejer och killar mellan 12 och 18 år chansen att tävla i freestyle- och freeridekategorier med möjligheten att kvalificera sig till finalen i Val Thorens, Frankrike.

Tävlingen är en möjlighet för unga talanger att få sponsorer och internationella genombrott. Genom att tävlingen nu turnerar till bland annat Sverige blir det lättare för svenska framtidshopp att visa upp sig för den internationella eliten.

På varje turnéort genomförs en endagstävling där morgonen tillägnas freeride åkning, både i backar och offpist. På eftermiddagen får de tävlande testa sina kunskaper i parken. De kombinerade resultaten från båda grenarna avgör vilka deltagare som kvalificerats för final. Under Val Thorens-finalen kommer hela första dagen att ägnas åt freeriding. Den andra dagen viks åt freestyleåkning i en av världens bästa parker. Alla kategorivinnare får priser och produkter från The North Face. Totalvinnarna i dam- och herrklassen i åldersgruppen 16-18 år vinner varsitt 2-års sponsorskap med The North Face.

Turnéschema: The North Face Ski Challenge

Under turnén den kommande säsongen kommer nio kvalificeringsessioner i både klasserna freeride och freestyle att genomföras. Datumen för tävlingarna är som följer:

16-17 nov, 2007, Landgraaf, NEDERLÄNDERNA
30 nov-1 dec, 2007, Manchester, ENGLAND
9 jan, 2008, Chamonix, FRANKRIKE
12 jan, 2008, Zermatt, SCHWIEZ
19 jan, 2008, St. Anton, ÖSTERRIKE
26 jan, 2008, Garmisch, TYSKLAND
16 feb, 2008, Livigno, ITALIEN
23 feb, 2008, Åre, SVERIGE
1 mar, 2008, Ruka, FINLAND
12-13 apr, 2008, Val Thorens, FRANKRIKE – FINAL

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.