Campveckor med full send

Två veckor av What! Camps på norska glaciären Folgefonna är avklarade och det är nu garanterat många campers som är i stort behov av sömn och sommarlov.

Att vara på camp är ingen walk in the park; långa dagar i parken följs av en rad aktiviteter under eftermiddagar och kvällar. Vattenhopp, fotboll, bad i fjorden, trampolin och skateboard för att nämna några. Fonna är helt enkelt ett Mekka för alla som inte helt accepterat att vintern är slut men som samtidigt vill leva sommarliv med salta bad och sol.

Trycket på årets andra vecka var ovanligt stort då andra camps tvingats ställa in, sammantaget kom 112 deltagare under två veckor från i huvudsak Norge och Sverige, men även campers från USA och Estland hade hittat till den lilla oasen Fonna i västnorge.
Det är kul att det nästan varje år kommer campers långväga ifrån. Dock önskar vi att vi hade större kapacitet att ta emot fler, framförallt den andra veckan. Samtidigt får inte grupperna bli för stora om vi ska kunna göra ett bra jobb, förklarar Henrik Windstedt, som står bakom What! Camps.

Fonna har haft mindre snö än vanligt men parken höll ändå hög nivå tack vare hårt jobb från ortens crew. Som alltid har What! Camp egna kickar där deltagarna ges perfekta förutsättningar att lära sig nya trick; lagom sprättig kick, hackad mjuk landning och effektiv coachning. Under årets veckor stod toppåkare som Emil Granbom, Oscar Wester, Oliwer Magnusson, Johan Berg, Markus Rustad och Niklas Eriksson för coachandet och de gjorde sitt jobb med bravur, många satte sina första flips, både enkla och dubbla, och peppet var på max.

Sidoaktiviteterna vattenhopp och trampolin ger utmärkta möjligheter att träna in nya trick innan steget tas vidare till snö.
Det är det som är den stora behållningen med att göra det här, att se euforin och göra en high five när camparna sätter trick de kämpat hårt och länge för, säger Henrik.

Camparna bor nere i den lilla byn Jondal vid Hardangerfjorden, en idyll med en vit liten kyrka och fantastiska omgivningar. Byns strand med svikt användes flitigt och en och annan makrill fångades nere vid kajen.

What! Camps har arrangerats sedan 2011 på glaciären Folgefonna, två timmar från Bergen. Deltagarna är i åldern 11-20 år och campets fokus är parkåkning.

Mer info: www.whatcamps.com

Edits av Niklas Eriksson:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.