Carl Regnér skadad men hoppas tävla redan i Andorra

Varken Freeride World Tour eller Carl Regnér som är rookie i år har haft någon lysande start. Tävlingsstoppet i Hakuba, Japan fick ställas in och Carl Regnér åkte in i ett träd och bröt handleden, samt vänster lillfinger. 

Hej, Carl! Tråkigt med skadan, vad hände egentligen?
– Ja, tajming har alltid varit min grej… Det var helt enkelt för mycket snö i Japan, jag såg ingenting under en sväng och kom för tight på ett träd och skyddade mig med händerna för att inte behöva flyga ambulanshelikopter med blödningar i magen som sist jag krockade med ett träd 2013.

Vad vet du om skadan i nuläget?
– Så nu har jag bara en bruten höger handled och en bruten knoge på vänster lillfinger. Japp, jag har gips på båda händerna… Lillfingret upptäcktes brutet väl hemma i Sverige av de svenska doktorerna. Jag var för upptagen med Tokyo och smärta i handleden för att reflektera över ett lillfinger.

Operation? Rehab hur lång? Amputering?
– Allting är ”fint brutet” som dom utryckt sig och jag siktar givetvis på snabb rehabilitering för att kunna starta i Andorra. Går min rehab som planerat borde jag vara gipsfri en vecka innan Andorra men jag måste såklart lyssna noga på kroppen och inte stressa fram någonting.

Vad gör du nu då med säsongen?
– Det är ju som sagt bara en handled och några veckor off, så jag räknar med samma plan för säsongen, förutom att jag missar tävlingen i Kanada. Skulle jag inte vara startklar för Andorra har jag några filmprojekt i bakfickan som jag hoppas kunna göra i stället.

Är det risk att du halkar ur FWT?
– Den risken finns alltid för alla åkare men de har också ett slags socialt skyddsnät i form utav Injury wildcards. Det är inget som garanterar att jag får ett sånt men chanserna tror jag är goda om det skulle bli så att jag inte tävlar i vinter.

Vad önskar du allra mest just nu?
– Att jag bara hade gips på en arm!

Världstouren laddar i detta nu för kommande tävling i Kicking Horse, Kanada. Väderfönstret där är 3-9 februari. Vi återkommer med live-länk från det eventet.

Vad gäller det inställda stoppet i Hakuba, Japan har FWT inte meddelat var någonstans den tävlingen kommer att köras istället, men siktet är på något av de kommande stoppen i Kicking Horse (Kanada), Vallnord-Arcalís (Andorra) eller Fieberbrunn (Österrike).

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.