En kolsyrad och buteljerad Jon Olsson

Vad har freestylestjärnan, entreprenören och miljonföljar-Youtubern Jon Olsson inte gjort ännu?! Han har inte haft någon egen design på sina Red Bull-burkar. Men nu är det kirrat.

Jon Olsson har varit sponsrad av energidryckstillverkaren Red Bull i över 15 år. Nu får samarbetet materiell form i och med en egen burkdesign för Jon Olsson. Men det blir ingen fint, tecknad profil av ansiktet eller liknande. Ånej, Jon håller stilen och burken blir baserad på det kamoflagemönster som har blivit hans signum.

Camo-mönstret har under det senaste decenniet fått pryda alltifrån skidkläder till supersportbilar, det egna väskmärket och till och med det hus – Casa Camo – som Jon sålde 2017.

Totalt kommer 6,5 miljoner Jon Olsson-burkar att produceras för den svenska marknaden. De når butikshyllorna redan denna vecka och innehållet är precis som originalet både vad gäller smak och ingredienser.

Superkort resumé Jon Olsson

– för er som missat (nån?!) Jon Olsson de senaste årtiondena

Jon Olsson är en svensk freestyleskidåkare, entreprenör och videobloggare från Mora som är född 1982. Efter att ha hoppat av en lovande alpin skidkarriär som tonåring slog han igenom som freestyleskidåkare. Han har tagit elva medaljer i Winter X Games, inklusive ett guld 2008, och är upphovsman till dubbelvoltstrick som hexo flip, kangaroo flip och tornado.

Efter en vadslagning med slalomåkaren Jens Byggmark återupptog Jon Olsson en satsning på alpin skidåkning med sikte på en OS-plats i storslalom 2014. Trots flera lovande insatser i världscupen räckte det inte ända fram. Jon har vid sidan om skidåkningen byggt en karriär som entreprenör, bland annat genom framgångsrika väskmärket Douchebag. De senaste åren har han också gjort sig känd som Youtuber med ett videobloggande som låter miljoner följa hans innehållsrika liv.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer