...

Extrem Fusion 95: ”Definitionen av en allround-skida”

Extrem Fusion 95 är en lekfull all mountain-skida som är bra på det mesta, men inte jättebra på något. Freeride har teståkt och betygsatt denna multifunktionella skida från svenska Extrem.

Extrem Fusion 95 är en all mountain skida med en träkärna av bok och poppel som enligt tillverkaren själv ska ge den perfekta mixen av lätthet och styrka. Dessutom innehåller skidan ett stycke gummidämpning i tip och tail, samt en del glasfiber.

Rent teoretiskt är detta en klassisk all mountain-skida: radie på mellan 17 och 19 meter beroende på längd, rocker i tip och tail och en vikt på knappt två kilo.

Vår testpatrull fattade tycke för denna lekfulla skida, och var överens om att det är en skida som klarar det mesta.

Omdömen och betyg

– Den här skidan är bra på mycket. Den är lekfull och kul och är en väldigt bra Sverige-skida. Jag tror den passar många olika åkare. Den är ganska bra på allt men inte jättebra på något specifikt. Personligen hade jag velat att skidan utmanade mig lite mer. Men over all… en skida jag tror passar väldigt många. Den får 3,5 i betyg, säger Emma Lerider Harrysson.

– Det här är definitionen av en allroundskida. Den täcker det mesta och passar jättebra i Sverige. Den går att köra fort på, den går att svänga snabbt i lägre hastighet och den går att leka runt på. Den är väldigt allround men peakar inte på något, så det blir en fyra i betyg, säger Olle Stenbäck.

– Fusion 95 gick bra och flöt på fint i stora svängar. Den har skönt flyt och är fartstabil. Men den är lite trögare i kortsväng, men fortfarande stadig. Den här får en fyra i betyg, säger Cisela Groth.

– Den blir lite fladdrig i nosen. För mig blir den lite mjuk i pisten när jag verkligen trycker på i svängarna. Den har det jag söker i en skida, den är mjuk och följsam men blir lite fladdrig… så Fusion 95 får 3,5 i betyg, säger Jesper Hayland.

Extrem Fusion 95

Längder:  172, 179, 186 cm
Radie:  17, 18, 19 m
Mått: @179 cm: 128-95-116 mm
Rocker:  Ja, tip och tail
Vikt: 1800, 1920 och 2050 g
Teknologi/konstruktion:  Träkärna av poppel och bok. Förstärkt med glasfiber och dämpad med gummi i tip och tail.
Pris: 7499 kr

Betyg: 3,75 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.