Film: Ofattbar händelse – två lavinolyckor på två dagar

Sandra Sandqvist åkte till Kanada och var med om två allvarliga lavinolyckor på två dagar. I denna film får vi höra hennes ofattbara berättelse.

Sandra Sandqvist besökte sitt drömresemål, Brittish Columbia i Kanada, för att åka skidor tillsammans med en rutinerad guide. Resan slutade dessvärre inte som förväntat och under första skiddagen blir Sandra begravd i en lavin men klarar sig med livet i behåll. Dagen därefter är de med om ytterligare en lavinolycka som resulterar i att Sandras guide och tillika vän dras med och faller ut för en 50 meter hög klippa.

Se filmen här:

I denna film får ni höra Sandra berätta om händelserna och tiden efteråt. Vi besöker också Kittelfjäll för att gå en lavinkurs och träffa lavinexperten Tyler som ger sin syn på händelserna. I filmen förklarar också Tyler begreppet F.A.C.E.T.S (se nedan).

F.A.C.E.T.S:

– Familiarity (vi tror att ett agerande är rätt för att vi gjort det förut)
– Acceptance (vi vill bli accepterade av våra kamrater)
– Commitment (vi fortsätter trots att annat talar emot)
– Expert Halo (vi bedömer expertis på vaga grunder, till exempel ålder, utbildning, utseende, karisma)
– Tracks/Scarcity (ifall vi upplever att det är brist på något så börjar vi tävla om det)
– Social Proof (om någon annan gör eller har gjort något så rättfärdigar det att även vi gör det)

Vi har tidigare fått ta del av unika och lärorika berättelser från lavinolyckor i både Verbier och Hakuba. Kan vi andra skidåkare lära oss något av dessa dramatiska upplevelser?

Mer information på  www.svelav.se.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.