Freeride Undrar: Vilka vinner NM?

Om en knapp vecka är det dags för en av Skidsveriges mest långlivade traditioner – NM i Riksgränsen. De preliminära startlistorna finns nu på nätet, och därför undrar vi kort och gott – vem vinner?

För tjugofjärde året i rad är det dags att med Nordalsfjällets hjälp sålla de duktiga skid-, telis- och snowboardåkarna från de ännu bättre då drygt 200 vildhjärnor med lår av stål ställer sig på start i den mytomspunna tävlingen Extrem-NM, eller Scandinavian Big Mountain Championships som den även heter (kärt barn och så vidare..) uppe i Riksgränsen. Startfältet är bredare än en kandidatexamen i humaniora – i vanlig ordning trängs världsstjärnor med ivriga bummare och tonåringar utan hämningar i startlistorna – och än så länge lever vi i ovisshet om vilka som får höja armarna i skyn på prisutdelningen.

Frågan är enkel – vem vinner NM 2015? Och eftersom det numera försiggår ett helt gytter av tävlingar på de snötäckta delarna av jorden har redaktionen inte hundraprocentig koll på alla stjärnskott, hjälteprestationer och comebacker – kommentarsfältet är öppet för mer detaljerad spekulation. Även gällande vem/vilka som vinner banketten.

Fotnot: Vi har bara plockat med folk som står på den preliminära åkarlistan (som ni kan läsa här och här). På grund av dålig koll har vi inga undersökningar gällande snowboard och telis, och ber ödmjukast om ursäkt för detta.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.