Här är de 12 kvaltoursåkare som tar steget upp nästa vinter

Nej, det är tyvärr inga svenskar med bland de tolv åkare som har lyckats ta steget till Freeride World Tour 2019. Istället ser vi att Christoffer Granbom har halkat ur och Carl Regnér får hålla tummarna på att han i sommar tilldelas ett så kallat ”injury wildcard”.

Kvaltouren till Freeride World tour är uppdelad i två olika regioner: Europa-Oceanien och Nordamerika. Vardera region har har sex platser fördelade på 3 skidor herr, 1 skidor dam , 1 dam bräda och 1 herr bräda. Totalt kommer det efter varje kvaltoursvinter alltså upp 12 nya åkare till högsta serien Freeride World Tour (FWT).

Det blir tyvärr inga nya svenskar som lyckas ta steget till Freeride World Tour 2019. Närmast att klara bedriften att kvala sig upp var brädåkaren Cody Bramwell, men efter vilseåkning i Obergurlg grusades tyvärr 23-åringens chanser i den allra sista viktiga fyrstjärniga kvaltävlingen för säsongen.

Cody får tillsammans med våra andra tappra kvaltourssvenskar som Sanne Mona (18:e), Caroline Strömberg (8:a i rankingen), David Deliv (36:e), Adam Björk (5:a) mfl och bryta ihop och komma igen nästa vinter.

Inte nog med att inga svenskar kvalar upp, vi har dessutom – just nu – två svenskar som får lämna världstouren. Christoffer Granbom har halkat ur och Carl Regnér får hålla tummarna på att han i sommar tilldelas ett så kallat ”injury wildcard”.

 

Här är de 12 åkare som tar sig till världstouren från kvaltouren
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.