Helly Hansen öppnar sin första butik i Sverige

Helly Hansen verkar ha lite vind i seglen trots att delar av kläd- och outdoorbranchen har haft det tungt sista tiden. Nu öppnar man en brand store på Hamngatan i Stockholm där fokus bland annat ligger på Ski & Outdoor. Butiken blir faktiskt märkets första egna i Sverige. 

Helly Hansen seglar vidare sin resa som startade i norska farvatten i slutet på 1800-talet när kapten Helly Juell Hansen kom på hur man kunde göra sjömännens textilier mer vattentåliga.

Just för tillfället seglar märket kanske till och med lite mot strömmen och öppnar en sprillans ny butik i Stockholm:
– Det är såklart väldigt roligt att kunna etablera en ny Brand Store i den utmanande tid som branschen befinner sig i, både i att vi skapar arbetstillfällen samt får möjligheten att visa vårt varumärke i en fullvärdig koncept-miljö, säger Magnus Svahn – försäljningschef på Helly Hansen.

Helly Hansen öppnade i torsdags 16 september en Brand Store på Hamngatan 30-32 i Stockholm. Det är i en av Vasakronans fastigheter i Sergelstan, som under flera år har renoverats och byggts om till ett poppis promenadstråk med butiker, restauranger, service och kultur.

Helly Hansens nya butik är 250 kvadratmeter och visar upp Helly Hansen samtliga kategorier inom både textil och skor, med fokus på Ski & Outdoor, Sailing och Urban.

Helly Hansen driver idag ungefär 80 egna butiker globalt och den nya etableringen på Hamngatan i Stockholm blir
den 8:e i Norden och den första i Sverige. Butiken öppnade i torsdags:
– Vi har länge letat efter ett bra första läge för en ny Brand Store och fastigheten på Hamngatan är ju definitivt ett av Stockholms bästa lägen vilket känns otroligt kul. Då vi är starka i kategorin Segling och växer samtidigt kraftigt på Ski & Outdoor så är även kust- och fjällvärlden aktuellt för ytterligare etablering, säger Magnus Svahn – försäljningschef på Helly Hansen i Sverige. 

Spana in Pryldatabasen 2022 för Helly Hansens nya skidjackor, du hittar självklart även andra grymma märken som gör skidläder som Sweet Protection, Peak Performance, Scott, Haglöfs, Salomon, Black Diamon mfl.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.