Henrik Windstedt skippar kolhydraterna i sin energidryck

För en månad sedan berättade vi att Henrik Windstedt lämnade sin sponsor Red Bull efter 15 år. Men Åresonen behövde inte gå törstig på energidryck särskilt länge. Nu är ett nytt kontrakt signat och klart.

Henrik Windstedt skippar kolhydraterna och hoppar istället på storsatsande svenska Nocco och gör därmed sällskap med friåkare som Olle Regnér och NM-vinnaren Hedvig Wessel.

Att lämna en så stark sponsor som Red Bull är givetvis en viss nedtrappning för skidåkarkarriären, men än har Henrik Windstedt uppenbarligen mycket kvar att ge.

Knappt hade metall-pop ljudet från Henrik Windstedts sista öppnade Red Bull lagt sig förrän nästa energidryck uppenbarade sig. Nocco har nu signat denna 34-åriga ”veteran inom skidvärlden” som det svenska företaget själva uttrycker det i sitt pressmeddelande. Henrik Windstedt andas ny morgonluft i och med det nya kontraktet:
– Samarbetet känns superkul, som en nytändning! Jag tror att den kunskap och erfarenhet som jag har samlat på mig under min karriär kan komma till nytta i den satsning som NOCCO vill göra mot freeride, säger Henrik Windstedt. 

Att Henrik Windstedt kliver ombord gör honom till den mediala kronjuvelen inom friåkning för det svenska energidrycksbolaget. Henrik Windstedt är ett minst sagt etablerat och omtyckt namn på friåkningssidan, vilket vi inte minst ser här på Freeride.se. På hans meritlistan finns bland annat sju segrar i NM, en världsmästartitel på FWT från 2008, medverkan i ett otal internationella skidfilmer samt en rad andra topplaceringar i stora friåkningstävlingar.

Femton år blev det hos den österrikiska röda tjuren för en av Sveriges genom tiderna bästa friåkare. Vi har tidigare berättat att Kristofer Turdell i samma veva som Henrik Windstedt lämnade Red Bull fick ta över fanan som den stora friåkningsstjärnan från Sverige. Vi ska även säga i sammanhanget att också Red Bull erbjuder energidryck som är sockerfri och därmed utan kolhydrater. Oklart om just Turdell sippar klassisk Red Bull eller sockerfri dito inför sina tävlingar på världstouren.

Men tillbaka till topplaceringar i internationella friåkningstävlingar, minns ni Henriks åk från Squaw Valleu 2010? Att han sopade hem FWT-tävlingen där var det liksom inget snack om…  Backlip ut från lifthuset, 360 på en vinddriva, patenterade kattsvängar och sedan ett riktigt stort drop. It´s a wrap!

Henriks vinnaråk på ”Tram Face” i Squaw Valley 2010

Men att vara född 1983 och ha passerat 30-strecket är inget som diskvalificerar en för lite större klipphopp, eller drop utför riktigt rejäla vinddrivor för den delen heller. I Östra Ravin, Åre, hittade Henrik Winstedt tillsammans med en rad andra åkare rätt förutsättningar för att förra våren köra det beryktade dropet ”Högsta”.

Dropar Högsta i Östra Ravin, från 2017 och ”Windstedt Stories #1” 

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.