Henrik Windstedt lämnar Red Bull

Red Bull annonserade  i slutet av förra året att Kristofer Turdell hade signat ett sponsorkontrakt med dem. Nu kommer nyheten att tidigare världstourvinnaren och flerfaldiga NM-vinnaren Henrik Windstedt lämnar samma österrikiska energidrycksbolag. 

Efter femton år lämnar Henrik Windstedt Red Bull meddelade han i torsdags på sitt Instagram-konto. På bilden syns en leende Windstedt, med snö i skägget och sin Red Bull-stripade hjälmen på huvudet. En hjälm som alltså i slutet på förra året på sätt och vis vandrade vidare till nästa generation av supertalang inom svensk friåkning – Kristofer Turdell.

Kristofer Turdell såg vi senast i den episka filmen från Kebnekaise där han tillsammans med filmaren Alexander Rydén, fotografen Emrik Jansson, samt skribenten tillika skidåkaren Peter Nilsson körde krateråket Tuolpagorni. Det var i samband med denna episka säsongsstart som Turdell också berättade att han skrivit på för Red Bull. Om ni inte sett filmen – se den. Om du redan sett den – se den igen!

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer