Henrik Windstedt lämnar Red Bull

Red Bull annonserade  i slutet av förra året att Kristofer Turdell hade signat ett sponsorkontrakt med dem. Nu kommer nyheten att tidigare världstourvinnaren och flerfaldiga NM-vinnaren Henrik Windstedt lämnar samma österrikiska energidrycksbolag. 

Efter femton år lämnar Henrik Windstedt Red Bull meddelade han i torsdags på sitt Instagram-konto. På bilden syns en leende Windstedt, med snö i skägget och sin Red Bull-stripade hjälmen på huvudet. En hjälm som alltså i slutet på förra året på sätt och vis vandrade vidare till nästa generation av supertalang inom svensk friåkning – Kristofer Turdell.

Kristofer Turdell såg vi senast i den episka filmen från Kebnekaise där han tillsammans med filmaren Alexander Rydén, fotografen Emrik Jansson, samt skribenten tillika skidåkaren Peter Nilsson körde krateråket Tuolpagorni. Det var i samband med denna episka säsongsstart som Turdell också berättade att han skrivit på för Red Bull. Om ni inte sett filmen – se den. Om du redan sett den – se den igen!

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

  1. ByB3rg
    2
    ByB3rg | 2018-01-13 23:15          

    Så ja Drink Water
    #WeDrinkWater

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer