Hundfjället satsar på nya nedfarter, snökanoner och Ferrari-lift för 100 miljoner

SkiStar AB är som bekant inget olönsamt företag. Nu investerar skidortsjätten 100 miljoner kronor på att utveckla ”Nya Hundfjället”. Kronjuvelen i satsningen är den nya, snabba 8-stolsliften med röda sätten av Pininfarina som också designar Ferrari. 

I pressmeddelandet lyfter SkiStar AB fram närheten till den kommande flygplatsen ”Scandinavian Mountains Airport” som kommer att ligga mindre än 10 minuter bort. Byggandet av flygplatsen har tidigare debatterats här på Freeride, bland annat under rubriken ”En flygplats i Sälen är ett steg mot mindre snö och kortare vintrar”.

Utvecklingen av ”Nya Hundfjället” är ett steg mot en internationell produkt, enligt Jonas Bauer på SkiStar:
– Det här är ett viktigt steg för att utveckla SkiStar Sälen mot en internationell fjällresort. Det blir en total förändring av Hundfjällets skidområde där skidåkningen blir både tillgängligare och roligare. Den nya expressliften blir något unikt i Skandinavien och en alldeles extra upplevelse med hög komfort genom värme i säten och vindskydd samt en snygg design, säger Jonas Bauer destinationschef SkiStar Sälen.

Förutom den nya sittliften ”West Express Hundfjället” kommer pengarna också att gå till nya nedfarter och utökade snösystem. Den nya Expressliften öppnar 14 december 2018 och startar från mitten av Hundfjällstorget och går västerut upp på fjället. De tidigare långa bygelliftarna som går västerut kortas ned. Den kvarvarande sträckningen ersätts med två helt nya knappliftar för att förbättra komforten i barn- och familjeområdet vid Trollskogen, som är ett av norra Europas mest populära familjeområden:
– Förutom att vi utvecklar skidåkningen så flyttar och förbättrar vi barnpassningen, Valles Snölekis, samt matstället Fompes Grill. Ambitionen är att detta ska matcha vad som förväntas av en internationell fjällresort och ska passa både våra svenska, men också kommande utländska gäster, säger Jonas Bauer.

Nu undrar vi alla givetvis – med tanke på internationaliseringen – när SkiStar byter namn på skidorten till ”Dog Mountain”.

Fakta West Express Hundfjället:

  • Väder- och vindskydd på stolarna
  • Värme i sätena
  • 6 m/s – åktid 3 min 48 sek (Tidigare långliftarna ca 7-8 min)
  • Kapacitet: 2600 pers/h
  • Längd: 1366 m
  • Höjdskillnad: 229 m
  • Pininfarina design – designar åt Ferrari.
  • Investeringen uppgår till 100 miljoner inkluderande snösystem, nya nedfarter, expresslift etc
  • Öppnar 14 december 2018
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.