Hyllningarna till Matilda ett år efter olyckan

Det är nu ett år sedan Matilda Rapaport omkom på sjukhuset i Santiago efter att hon dragits med i en lavin under en filminspelning i Chile. På sin blogg skrev Mattias Hargin idag ett känslosamt inlägg om saknaden efter sin fru och det gångna året av emotionell bergochdalbana.

Den 14e juli förra året var Matilda Rapaport i närheten av skidorten Farellones i Chile för att spela in en reklamfilm för ett tv-spelsbolag när hon drogs med och begravdes av en lavin. Skadorna till följd av olyckan var så pass allvarliga att Matilda efter några dagar avled på sjukhuset.

“Nu har det gått exakt ett år sedan mitt liv förändrades drastiskt. Det är nu ett år sedan Matilda lämnade oss. Att det gått ett år sedan jag senast såg henne, höll hennes hand och hörde hennes röst är helt galet. Detta år har bara flugit förbi.”

Så skriver Mattias Hargin idag på sin blogg. Han och Matilda hann bara vara gifta i tre månader och tiden sedan olyckan beskriver han som “ett år av utveckling, glädje och sorg”. Inlägget i sin helhet läser du här.

Matilda växte upp i Stockholm och gick på det alpina skidgymnasiet i Järpen, där hon och Mattias också träffades. Senare läste hon på Handelshögskolan och var ett tag hotellchef på Ski Lodge Engelberg i Schweiz innan hon helhjärtat satsade på friåkningen med filmprojekt och tävlingarna på Freeride World Tour.

Till minne av Matilda startade Mattias och familjen Rapaport stiftelsen MM Rapaport Hargin som vill bidra till att inspirera och stödja skidåkare, entreprenörer och andra att följa sina drömmar. De strävar efter att förbättra jämställdheten både inom och utanför skidindustrin samt att öka säkerheten på berget. Hittills har stiftelsen bidragit till bland annat stötta forskning och utveckling inom lavinsäkerhet. Läs mer om stiftelsen här.

Även Lotten Rapp, som tävlat tillsammans med Matilda på Freeride World Tour, skrev ett blogginlägg där hon delar med sig av känslor, saknad och minnen på sin hemsida

Som Peak Performance, en av Matildas närmaste samarbetspartners under karriären, så fint skriver på sin Instagram: “Remembering you bring us love and inspiration and you are our guiding star, somehow present in everything we do. This day and forever, our thoughts are with you, your family and friends.”

Gå in under hashtaggen #INSPIRELIKEMATILDA för ännu mer vackra hyllningar, bilder och historier om hur hon inspirerat andra att våga, oavsett om det är på berget eller i vardagen.

 

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla6   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER:
  • TAGGAR: , ,