Kristofer Turdell – Missar Xtreme Verbier

Ett skadat knä stoppar Kristofer Turdell från att tävla nedför Bec des Rosses i finalen av Freeride World Tour 2018.

Kristofer Turdell tog en tur till sitt gamla alptillhåll Andermatt efter FWT-tävlingen i Fieberbrunn. Väl där körde Kristofer på en lömsk sten vilket slutade med en fraktur i knät.

Säsongen fick därmed ett abrupt slut och årets världsmästare i friåkning får se FWT-finalen i Verbier från målfållan.

Hej, Kristofer, hur är läget?
Det kunde definitivt varit bättre. Sitter i Verbier med ett brutet ben och försöker acceptera att jag tydligen inte var odödlig. Såklart händer det när man som minst väntar det i en semester sväng.. förstår fortfarande inte hur benet kunde gå av.

Hur känns det att missa finalen i Verbier?
Känns jäkligt drygt att inte kunna åka. Xtreme Verbier är den absolute coolaste och största tävlingen och jag hade ju verkligen ett drömläge att bara komma hit och köra utan att behöva tänka på overall titeln.

Vad vet du om själva skadan och rehabiliteringen just nu?
Jag har en fraktur i tibia platån just under knät. Fick lite glada nyheter från doktorn häromdagen att inga mjukdelar är skadade, var orolig att menisken eller korsbandet skulle vara trasiga. Så det kunde ju såklart vara värre. Skönt att slippa operation osv. Som det ser ut nu hoppar jag på kryckor 6 veckor och tränar tillbaka styrkan i benet så ska det bli 100%.

Inget NM då givetvis?
Har ställt in mig på att det blir svårt att hinna komma tillbaka till NM och tror jag kommer satsa på att få det här läkt så bra som möjligt. Framtiden får utvisa!

Vad längtar du efter mest just nu?
Stompa Hollywood och ställa mig i målområdet och ta en bira med resten av Fwt gänget.

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.