Lägesrapport för Free Radicals

Efter en period med snöfall och kraftiga vindar har ett högtryck legat som en varm filt över de franska Alperna de senaste veckorna. I Mauriennedalens lilla hemlighet, La Norma, fortsätter Free Radicals skidfilmandet, nu som obestridda kungar på berget då det tjeckiska filmteamet har lämnat byn.

Summering av landskampen: tjeckerna åker hem med ett benbrott, en lavin-incident (en kille begravdes i fem minuter men räddades av sina kompisar) och lite ströbilder i bagaget. Free Radicals har plockat en hel del fina filmsekvenser men också fått Micke af Ekenstam på skadelistan när han häromkvällen drog av korsbandet i ett knä i en rail-session och fick åka brandbil till sjukhuset. Vila några veckor, sen blir det come-back och ytterligare filmning senare i vinter för Micke.

Nya, fräscha killar har glidit in i byn. Magnus ”Slange” Loo och Henrik ”Bergman” Andersson är nu med och gör stordåd framför och bakom kameran. ”Slange” slängde iväg en d-spin 720 mitt i ett åk för några dar sen och fick folkets jubel. Johan Fahlström, ”Fala”, är fortfarande med och imponerade häromdagen när han körde en brant, exponerad linje med fart och flyt. Några sekunder med sån skidåkning varje dag blir i slutändan till en ny och ännu bättre Free Radicals till hösten. Och snart har vi plockat de sekunder vi kan i La Norma, nästa anhalt: Engelberg.

Text: Mikael af Ekenstam

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.