Ledigt Jobb: Tränare i Skicross

Vill du jobba med skidåkning och ungdomar, har erfarenhet som tränare och brinner för skicross? Då har du nu möjlighet att söka ditt drömjobb för skidgymnasiet i Torsby söker nu efter en ny tränare till sina skicross-elever.

Skidgymnasiet i Torsby har sedan hösten 2012 inkluderat även den snabbt växande sporten skicross som en av de skidrelaterade discipliner de erbjuder på skolan. Förutom skicross har de även elitsatsande aktiva från hela landet inom alpint, längdskidor och skidskytte. Torsby som ort erbjuder bland de bästa förutsättningarna för träningsmöjligheter i Sverige med bland annat sin skidtunnel som möjliggör träning på snö året runt. Även skicrossåkarna tränar inne i tunneln där det byggts upp en startramp för att de ska kunna nöta på det viktiga och ofta avgörande momentet av en tävling i obegränsad mängd mycket året om.

20 kilometer från skolan ligger Hovfjället som tillsammans med skidgymnasiet bygger en skicrossbana för skolan att träna i. Även backarna i Sunne ligger bara fyra mil bort och det tar mindre än två timmar att köra till Sälen.

Stjerneskolan ligger i Torsby som är beläget i norra Värmland och är en gymnasieskola där eleverna kan välja mellan åtta nationella program. Från just skogarna kring Torsby kommer även slopestyle-stjärnan Emma Dahlström.

Av skolans elever inom skicross är flera nu med i landslaget och två av dem har dessutom tagit medaljer på Junior-VM.

Nu söker skolan en ny tränare och specialidrottslärare inom skicross till Stjerneskolans NIU-program (Nationell Idtrotts Utbildning). Tjänsten är tillsvidare och på heltid med start i september.

Bland de kvalifikationer som eftersöks är ett stort kompetensområde inom skicross och alpin skidåkning önskvärt samt att man är legitimerad specialidrottlärare och/eller har läst något tränarprogram. Annan men motsvarande likvärdig utbildning kan vara meriterande och tjänsten kommer att tillsättas i samverkan med Svenska skidförbundet. B-körkort är ett krav för att kunna köra alla aktiva land och rike runt.

Här kan du hitta mer info om tjänsten.

Söker gör du via Arbetsförmedlingen senast den 7e augusti.

Lediga jobb inom skidbranschen

Text: Gabriella Edebo

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.