Liftöppet för sommarskidåkning på Åreskutan

Igår, 1 maj, stängde Åre för vintersäsongen. Men på lördag öppnar skidliftarna igen. Sommarskidåkningen pågår under de två första heglerna i maj och gäller för Holiday Clubs gäster.

SkiStar stängde skidliftarna i Åre den 1 maj. Det har varit en bra säsong för hela Åre, precis som många andra delar av Sverige, Norge och Alperna med mycket snö från tidigt i höstas. För att ytterligare hylla vintersäsongen hyr Holiday Club Åre liftarna på Åreskutan för liftburen skidåkning två helger till. Det är för trejde året i rad som man tar detta både smarta och snygga marknadsföringsgreppet.

För vem vill inte ha en förlängd vintersäsong? Snöläget på Åre Skutan är bra och med satsningen vill hotellet uppmärksamma vårvintern som en av årets härligaste perioder för skidåkning. Den 5, 6 samt 11 och 12 maj hyr Holiday Club Åre liftarna på Åreskutan och bjuder hotellets boendegäster på SkiPass. Preliminärt planeras VM8:an och Gondolen att vara i bruk med skidåkning på framförallt högzon mellan kl 10-15.

Hotellet bjuckar därutöver på korvgrillning och musik i vårvädret. Under förra årets majskidhelger tog cirka 1800 personer chansen till skidåkning på Åreskutan under de två första helgerna i maj. Redan nu har lika många gäster bokat in sig på skidåkning i maj. För den som vill uppleva skidåkning på Åreskutan i Kristi Himmelfärd ligger pris från 770 kr per person och dygn i dubbelrum, inklusive liftkort och frukostbuffe, samt bad- och gymentré, mer info.

Efter de två maj-helgerna med skidåkning får Åre Skutans liftar drygt tre veckors försommarlov. Men sedan är det på det igen. Den 6 juni planerar SkiStar att öppna första liften för sommarsäsongen, vilket är Worldcupliften.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.