Max Palm vann första upplagan av Narvik Freeride

Narvik har inte bara fått nya gondoler denna vinter. I helgen gick första upplagan av Narvik Freeride. Svenska 16-åringen Max Palm vann juniorklassen.

Efter en varm period med mycket snösmältning kom den nordnorska vintern tillbaka med minusgrader och nysnö, lagom till den första upplagan av Narvik Freeride som gick i helgen. Detta resulterade i bra tävlingsförhållande och det hårda underlaget gynnade åkare med goda skidfärdigheter.

Startfältet under seniortävlingen på fredagen bestod stort sett av deltagare från Nordnorge, men juniortävlingen på lördagen hade många och starka svenska inslag. Klassiskt nordnorskt väder med täta snöbyar som växlades med solsken gav en del väntan under dagen, men stämningen på start var god och det utspelades bland annat ett svenskt-norskt snöbollskrig.

De äldsta juniorklasserna genomfördes som en del av den internationella Freeride Junior Tour, men det fanns klasser hela vägen ner till 6 års ålder. Juniorerna imponerade med många snabba åk och stora hopp, trots det hårda underlaget. Mest imponerande körde nog Max Palm, den Chamonix-boende svensken som leder sin klass i Freeride Junior Tour. Max körde snabbt och stort och slängde bland annat iväg en trea på ett av arenans större hopp. Max Palm hastade efter helgen i Narvik vidare österut mot Riksgränsen där han ska köra sitt andra NM.

Arrangemanget avslutades med gemensam åkning i Narvikfjellet på söndagen. Med nysnö och strålande sol blev detta en fantastisk upplevelse för deltagarna. Några fick också chansen att testa det beryktade åket Mørkholla, i närmast perfekta förhållanden.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.