Miljonregn över Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet fick i dag ett nätt bidrag på 15 000 000 kronor till sin barn- och ungdomsverksamhet. Pengarna skänks av Postkodlotteriet. 

– Vi är oerhört tacksamma för Postkodlotteriets bidrag till Svenska Skidförbundets verksamhet. I år är det mer välkommet än någonsin. I coronapandemins spår har vi sett att allt fler barn och ungdomar tyvärr har slutat idrotta. Men nu har vi fått möjlighet att satsa ännu hårdare på att få tillbaka dessa, kunna behålla de som är kvar och inte minst inspirera ännu fler att upptäcka det härliga med skid- och snowboardidrott, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Drygt en miljard(!) kronor delades ut när Postkodlotteriet genomförde sin årliga förmånsgala. Svenska Skidförbundet var en av de lyckliga 58 mottagarna som fick dela på 1 040 432 000 kronor. Sedan lotteriet startade i Sverige 2005 har sammanlagt över 12 miljarder kronor delats ut till välgörande ändamål. Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet.

Bidraget går bland annat till Svenska skidförbundets satsning ”Alla på snö” som ger fjärdeklassare, fritidshemsbarn och gymnasieelever, från norr till söder, möjlighet att kostnadsfritt uppleva en dag på snö – i både backar och spår. Varje säsong får cirka 23 000 barn och 1 400 gymnasieelever i 53 kommuner delta i projektet.

Text: Freeride / Pressrelease

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.