Ny bok om Candide Thovex

Fotografen Christoffer Sjöström släpper en coffee-table-bok om franske skidåkaren Candide Thovex. Följ Candide från King Of The Hill 1998 genom X Games, resor och framgångar. Boken finns att köpa på Skimonkey.


Foto: Christoffer Sjöström

Den franske skidåkaren Candide Thovexs roll inom skidåkarvärlden är stor. Nu har den svenske fotografen Christoffer Sjöström släppt en 175-sidig coffee-table-bok om Candide. Sjöström har dokumenterat fransmannens skidåkarliv med den första bilden tagen under King Of The Hill 1998 i Riksgränsen då den blott 15-årige Candide deltog i quarterpipetävlingen. Sedan dess har Thovex och Sjöström jobbat på en mängd berg tillsammans.


Foto: Christoffer Sjöström

Foto: Christoffer Sjöström

Boken fokuserar på händelser och orter som påverkat Candide mycket och några av de större delaran av boken handlar om La Clusaz, Alaska, X Games och skador.
– Vi har valt att plocka fram delar ur Candides liv som betytt mer än andra. Vad gäller foto så har vi inte lagt tyngd på långa texter utan mer intervjuer med Candide och olika toppåkare som berättat om honom, berättar Christoffer för Freeride.


Foto: Christoffer Sjöström

Christoffer Sjöström har lekt med tanken
om att göra en fotobok i ett par år men ville inte göra en bok med blandade bilder på en massa olika åkare. Han ville berätta en story.
– Jag samlade ihop mitt material som jag hade på Candide och försökte berätta en historia. Det tog ett par år att få idén att faktiskt börja ta form som en bok men efter en massa samtal över Skype med Andreas Lewandowski och Johan Falk hemma i Sverige blev boken precis så som vi hoppats på.

Du som Freeride-medlem har nu också chansen att vinna ett exemplar av The Book Of Candide, signerat av Candide. Klicka här för att komma till tävlingen.


Christoffer Sjöström är 36 år och bor i frankska Annecy sedan 1999. Han säsongade i början av 90-talet i Åre innan han styrde kosan ner mot La Grave och Pelle Lång där han också började plåta med Jonas Söderqvist och Erik Mossfeldt.

Boken finns att köpa på www.skimonkey.com

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.