Peak Performance Vertical Pro

Peak Performance forsätter att driva innovation i freeride- världen. I november lanseras nya Vertical Pro, de 125 delarna i jackan skapar ett riktigt masterpiece för friåkare. Designad tillsammans med Peak Performance atleter för att säkerställa att passform, funktion och performance lever upp till den absolut högsta nivån av skidkläder.

Ett nära samarbete mellan designers och Peak Performance professionella skidåkare har varit avgörande för utvecklingen av freeridekläderna för årets vinterkollektion.

Skidåkarna besitter kunskapen om vad för utrustning som krävs, oavsett om det gäller puderåkning, ski-touring eller vanlig piståkning. Deras expertis har bidragit i utvecklingen av kollektionen, och lett till nya lösningar. För FW20s skidkollektion har informationen använts för att skapa bättre produkter som dessutom tar hänsyn till miljön.

PROMO-rulle för Peak Performance Vertical Pro

Den nya Vertical Pro linjen som består av jacka och byxa, är den bästa för Peak Performance tävlande skidåkare under Freeride World Tour. Alla tävlingssteg har funnits i åtanke när plaggen skapats. Från foten av berget till planeringen av rutt och vandringen uppåt. Hela tiden är det viktigt att vara varm och skyddad, särskilt under det intensiva åket ner till målområdet.

Peak Performance Designchef för SKI säger:
– Vi började med att analysera vad det faktiskt innebär att delta i Freeride World Tour och vad våra atleter verkligen behöver. Vi var med dem i Fieberbrunn när de tävlade. Där delade vi upp deras dag i fem olika steg för att förstå alla deras behov. 1, Förberedelser. 2, Vägen upp (i Japan var vädret så dåligt att våra atleter fick klättra upp hela vägen, 440 meters höjdskillnad) 3. Väntan på åket. 4. Åket 5. Själva målgången. Det var helt otroligt att följa dem under hela tävling och det gav oss extremt mycket värdefulla insikter.

Resultatet blev produkter med hög andningsförmåga, ventilation, flexibilitet, skydd, komfort, synlighet som dessutom håller över tid. Vertical Pro har det nya Gore-Tex Pro membranet ”Gore-Tex Pro most breathable” och Gore-Tex Pro Stretch för extra bra rörelsefrihet. Också Gore-Tex Pro Stretch är med ”Gore-Tex Pro most breathable”. Designad och utvecklad för att garantera perfekt passform, funktion och täcka de exakta behoven för backcountry-åkning.

Jackan har till exempel längre dragkedjor under armarna, så att skidåkaren lättare kan avlägsna dem för en mer effektiv ventilation. Vertical Pro-jackan har också en ny luva med Gore-Tex Pro Stretch, som passar bra att använda över hjälm.

Jackan Vertical Pro har även ett inbyggt stormskydd för att skydda ansiktet mot väder och vind och en något lägre krage än vanligt med ventilationshål som bara täcker den nedre delen av ansiktet för ökad rörelsefrihet. Jackan har bara en bröstficka och ett avtagbart snölås, allt för att undvika onödiga detaljer. Vertical Pro-produkterna lämnar inget åt slumpen.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.