Per Jonsson får nytt jobb i Björkliden & Riksgränsen

Teliskungen Per Jonsson tar ett nytt kliv från och med 1 oktober 2017. Han slutar på varumärket Haglöfs och fusionerar istället sin arbetstid med sitt vurmande för skidåkningen i norra Sverige. Per Jonsson tar över som marknadschef på Lapland Resorts som äger skidorterna Björkliden och Riksgränsen. 

Per Jonsson är inget obekant ansikte varken i vår fjällhöga nord eller här på Freeride. Är han inte på öppningspremiär i Riksgränsen, så gör han dagstur mellan Narvik och skidanläggningen, som varje år huserar Sveriges i särklass populäraste friåkningstävling NM. Andra gånger gör han tältexkursioner ut till Nallo vid Kebnekaise-massivet, eller så hittar han tillsammans med kompisar på en hytta-till-hytta tur runt hela Kebnekaisemassivet.

Hur känns det här nu då?
– Jag är otroligt glad och peppad på att flytta upp och jobba för att fler folk ska besöka väldens bästa skidorter. Är full av energi och ideér och huvudet snurrar som en ping pong boll. Nu kör vi!

Hur känns det med nya jobbet i norr?
– Känns fantastiskt! Tror det kommer utveckla mig som människa och hoppas kunna lära mig mycket nytt. Att dessutom jobba för att få fler människor at känna samma passion och kärlek till området som jag gör känns väldigt inspirerande.

Vad ska du göra mer konkret?
– Jag ska bli marknadschef. Arbetsuppgifterna är såklart väldigt varierande men i stort skulle jag nog vilja beskriva det som att – få fler människor att besöka två av Sveriges bästa destinationer, sommar som vinter.

Kommer du att jobba för ett liftbygge på Nordalsfjäll? Eller kabin upp på Vassitjåkka?
– Jag kommer att jobba för att försöka utveckla destinationerna på bästa sätt. Exakt vad det blir vet jag inte ännu. Vet att det finns önskemål på flera utbyggnationer och investeringar men i dagsläget vet jag inte status. Ni får hålla öron och ögon öppna framöver!

FILMEN OM PER JONSSON OCH TOMAS BERGEMALMS RUNDTUR VID KEB

När är bästa tiden att åka skidor i Riksgränsen och Björkliden enligt dig?
– Jag älskar våren. April/Maj när solen står högt på himlen och det är fortfarande enormt fin skidåkning. Dagarna är långa och man kan sitta ute långt in på natten och titta på de vackra fjällen. Är bland det bästa jag vet!

Hur blir det nu med husvagnen, flyttar du in i den på heltid?
– Nja, husvagnen ska stå kvar. Den sviker man inte! Dock får den nog framöver fungera som ”sommarstuga”. Kommer flytta till Björkliden då mitt team och kollegor sitter där. Ser väldigt mycket fram emot att flytta upp och komma igång med nya jobbet.

Hur länge arbetade du på Haglöfs och hur är känslan att lämna det jobbet?
– Jag har varit delaktig i Haglöfs i ca 13 år men anställd de senaste sex åren. Haglöfs har gett mig enormt mycket lärdom och kunskap. Har dem nästan allt att tacka. Fått jobba både med marknadsföring, produkt och nu senast sälj i Norge. Har sett mycket och fått insikt i mycket och antar att det är som med det mesta i livet. Ju mer man lär sig, ju mer inser man att man inte kan. Jag älskar Haglöfs och alla dess anställda och att lämna är svårt. Jag lämnar dock till ett annat företag som ligger mig varmt om hjärtat så hoppas övergången kommer gå bra. Som sponsrad skidåkare har det varit enomrt häftigt att få vara med om att utveckla skidkollektionen Vassi och alla roliga projekt vi gjort tillsammans. Hur vårt samarbete ser ut framöver är oklart men hoppas och tror att vi inte kommer säga adjö riktigt ännu.

Som vi tidigare har lett i bevis här på Freeride är Per Jonsson ingen vanlig dödlig människa, utan åtminstone Mr 200 %. Och vi önskar honom lycka till på det nya kneget.

Artiklar om Per Jonsson
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer