Puderlarm – Nu väntas över en meter i Italien

Snöprognoserna har länge varit lika intetsägande som ett vitt A4 i en snödriva. Nu blir det ändring på det.

Trots en bra start är det generellt sätt väldigt snöfattigt i alperna, som ni kan läsa här, men också som ni kan läsa här. Nu när det blivit plusgrader även på vår avlägsna jordlott verkar den globala vintern vara dålig även i år. I USA har de fått flytta världscuptävlingar, i Europa kämpar många skidanläggningar med pisterna och här i Sverige måste David Kantermo åka skridskor för att hamna på nyheterna.

Länge har prognoserna varit lika dystra som en diabetiker i en godisaffär. Nu ser prognosen ut att iallafall komma med en tidig julklapp till de Italienska bergen. Den största vinnaren är Gressoney där det fram till onsdag kommer att snöa en bit över metern.

Nederbörd i Gressoney

Förutom vissa sporadiska orter i Schweiz lyser de stora snöfallen fortfarande med sin frånvaro förutom i Italien. Under de kommande dagarna kommer de flesta skidorter att få lite snö, men inte i mängder nog att dikta om. Många skidorter i alperna har fått lägga mycket tid och kraft på att kunna hålla de viktiga delarna av systemet öppet. Det ser ut som att kampen fortsätter in i det nästa året.

Snöfallstoppen Europa

Spara ett puderlarm så skickar vi dig ett mail direkt till din inkorg när snön på väg till din favorit ort.


Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.