Rapaport vinnare i Chandolin

Under helgens trestjärniga kval till Freeride World Tour i Schweiziska Chandolin dominerade de svenska damerna. Matilda Rapaport slog till med en vinst och Lotten Rapp hamnade strax bakom på en tredjeplats i en av de sista trestjärniga tävlingarna för vintern.


Det var en jämn final mellan Matilda och tvåan Nadine Wallner från Schweiz och efter det sista åket skilde det bara 0,1 poäng mellan de båda åkarna. Vinsten innebär även att Matilda ligger fortsatt bra till för att kvala till nästa års Freeride World Tour.

Lotten, som har haft svårt att stå pall på tävlingarna och få till det, var sprudlande glad efter sin tredjeplats.
– Åh vad skönt att stå pall idag, skriver Lotten på sin blogg, och syftar förmodligen på mer än bara att hon tog sig hela vägen upp.


 


Även de svenska herrarna presterade bra med den ständige vildhjärnan Adam Widén som det största utropstecknet med en femteplats. Adam som vanligtvis kör all in när han tar sig an sin skidåkning lyckades hitta en bra balans mellan vilja och förnuft, något som domarna belönade väl. Även Wille Lindberg åkte bra och landade en fin sjundeplats. Wille är i och med placeringen mer eller mindre säker att få en plats i nästa år tour. Jonas Karhumaa, finsk men boende i Sverige, åkte in på en fin niondeplats!


 
Resultat damer


Resultat herrar

Text: Kristoffer Frenkel
Foto: Alric Ljunghager

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.