Red Bull Homerun avgjort

Med 300 deltagare och fint väder avgjordes årets Red Bull Homerun i helgen. Ett chinese downhill nedför Åreskutan, med start à la Le Mans. Hans Olsson vann för andra året i rad. Norska längdåkaren Petter Northug gjorde alpinpremiär och kammade hem en hedesvärd 33:e plats.


Foto: Johan Ståhlberg / Red Bull Conent Pool
 

De 300 taggade deltagarna stod i bara pjäxor och väntade på startskottet. Några i kycklingdräkter, andra som Jon Olsson med snowblades och Petter Northug med en kombination av alpina skidor och längdstavar.


Jon Olsson tipsar Petter Northug om fel väg till start
Foto: Daniel Rönnbäck / Red Bull Content Pool

Red Bull Homerun går ut på att ta sig ner för Skutan fortast man kan. Starten är i Le Mans stil, åkarna får springa från startlinjen till området där utrustningen är utlagd. Där gäller att komma ihåg var ens grejer står, kliva i bidningarna snabbt och i väg. Petter Northug fick en kanonstart och jagades sen av många som ville gärna slå honom.
– Det var lite nytt att bli jagad av 300 svenskar. Jag är ju van att slåss mot 3-4 stycken i världscupen, sade en nöjd Northug efter målgång.


Starten från luften
Foto: Mattias Fredriksson / Red Bull Content Pool

Northug slutade på 33:e plats efter en stark insats i de flacka partierna. Hans Olsson vann för andra året i rad trots en svag start som tvingade honom att jaga.
– Det var så himla löst underlag och de andra låg tajt bakom hela tiden. Så jobbigt och himla kul. Men jag tyckte ändå att jag kunde kontrollera det, flämtade Hans Olsson i målområdet.

Vinnare av pris för bästa utklädnad blev helt lag bestående av två tjocka Obelix och två sumobrottare.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vinnarna av bästa utklädnad, Obelix och sumobrottare
Foto: Johan Ståhlberg / Red Bull Content Pool

Text: Johan Ståhlberg
Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.