Salomon MTN Collective Junior är tillbaka

Salomon Mountain Collective Junior är tillbaka och anmälan är nu öppen. 50 stycken lyckligt lottade ungdomar mellan 14-18 år kommer få chansen att utveckla sin skidåkning tillsammans med Salomons teamåkare under två tillfällen i mars månad.

För andra året i rad genomförs succé-eventet Salomon Mountain Collective Junior i Åre 7-8 mars. Detta är ett camp för alla mellan 14 och 18 år som vill utveckla sin friåkning och medvetenhet på berget på ett inspirerande och roligt sätt. 50 platser finns tillgängliga och anmälan är nu öppen. Väl på campet ingår allt för deltagarna (ej föräldrar) d.v.s liftkort, luncher, lavinutrustning samt chans att vinna ett helt kit från Salomon.

Officiellt rabatterat boende (ingår ej) är Hotell Fjällsätra som drivs av Wille Lindberg som också kommer föreläsa kring mental träning och skidåkning. Salomon plockar också in sin internationella åkare Lovisa Rosengren som förhoppningsvis ska kunna locka fler unga tjejer in till friåkningens magiska värld, något som hon ser fram emot.

”det viktigaste för mig är att förmedla den glädje jag har till skidåkning och inspirera kidsen till att följa sina drömmar”

– Min roll under campet är att vara coach, men det viktigaste för mig är att förmedla den glädje jag har till skidåkning och inspirera kidsen till att följa sina drömmar… det ska bli grymt kul och peppigt att få åka skidor med dem! Men jag ser också allmänt framemot att bara få ta del av detta roliga Salomon event. 

En av coachernas viktigaste uppgift är onekligen att förmedla sin omättliga skidglädje och entusiasm till nästa generation skidåkare, något som går av bara farten.
– Jag hoppas vi ses i Åre och glöm inte att ta med ert bästa peppiga skidhumör! Tillägger Lovisa som en sista hälsning. 

Upplägget kommer grundas på fjolårets lyckade event med både praktiskt och teoretisk lavinutbildning, inspirationsföreläsningar, Q&A med föräldrar och givetsvis massor av åkning med grymma coacher från Salomon. En av dessa är den legendariska gamla puderräven Kaj Zackrisson som kommer finnas på plats för att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet.
– Konceptet är att ge deltagarna en inblick i friåkningsvärlden, allt från tävlingar, fotografering och skidfilm till att prova på att att använda transciever, sond och spade. Och kidsen är verkligen sugna på att lära sig. Säger Kaj Zackrisson med största entusiasm när vi ringer för att fråga om Salomon MTN Collective Junior.

– Tanken är att vi ska åka ännu mer skidor i år också! Grejerna runt omkring får ske mestadels under kvällar. Tillägger Kaj samtidigt som han fortsätter berätta att en av tankarna bakom hela detta projektet är att skapa en community och plattform kring friåkning i hela Sverige.

”Vi vill pusha folk att dra igång freeride-klubbar”

– Vi vill pusha folk att dra igång freeride-klubbar. För raceåkare exempelvis, är det enklare, det finns massor av klubbar och skidgymnasier. Men friåkarna har ingen klubb, vi hoppas kunna inspirera fler till detta. 

Historiskt så uppkom idén om ett juniorcamp från Salomons internationella huvudkontor och det stora kollektivet av teamåkare och atleter inom Salomon Mountain Collective.

”Detta är det roligaste jag varit delaktig i under mina 15 år på Salomon”

– Mountain Collective Junior är ett sätt för Salomon att säkra tillväxten inom friåkning och ett bra sätt för oss att komma i kontakt med unga talanger och förmågor. Vi körde Salomon Jib Academy på parksidan under många år och det här är varianten för friåkarna, för att få connection med kidsen, inspirera och ge något tillbaka då detta event är gratis för alla deltagare. Detta är det roligaste event jag varit delaktig i under mina 15 år på Salomon. Berättar Robert Gustafsson på Amer Sports.

Anmälan sker på denna länk via Åreguiderna, och det är också där som samlingar, föreläsningar och dylikt är förlagd. Av de anmälningarna som kommer in så sker ett urval för att fylla de 50 platser som finns tillgängliga.

Nytt för i år är att Salomon utökar och kör ett camp i Hemsedal, Norge också mellan 21-22 mars. Anmälan till detta event hittar ni här. Och visionen att etablera sig i ännu fler länder finns.
– Vi har fått bra feedback från både deltagare och Salomon internationellt. Tanken är att expandera till ännu fler länder, både nordamerika och Frankrike finns i åtanke. Förklarar Robert Gustafsson.

Vill ni bli inspirerad och se hur det såg ut förra året när Salomon Mountain Collective Junior kördes i Åre så finns både läsning och film från dess:

 

Salomon Mountain Collective Junior

Vad: Friåkningscamp med Salomons teamåkare, lavinkunskap och föreläsningar.

Var: Åre 7-8 mars och Hemsedal 21-22 mars.

Vem: Detta är för dig som är mellan 14-18 år och vill utvecklas på berget.

Anmälan: Anmälan Åre hittas här och anmälan Hemsedal finns här. Endast 50 platser finns på respektive camp och ett urval görs.

Ta med: Egen skidutrustning, hjälm och ryggsäck.

Vad ingår: Liftkort, luncher, lavinutrustning samt coachning av Salomons teamåkare.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.