Säsongsbloggar #1

Då har det blivit hög tid att presentera de första säsongsbloggarna för vintern. Först ut är bloggar från Jackson Hole, Red Mountain och Samoëns.

Simon var namnet. Jag har bott ett par mil utanför Göteborg under hela min uppväxt med veckoresor till Åre och Alperna som liten grabb. Förra vintern var det äntligen dags för mig att, efter många års väntan, åka iväg på min första säsong. Chamonix blev min destination med hopp om häftiga åk, glaciärer och vrålmycket snö. De två första var ingen besvikelse, dock så var snö, som de flesta vet, en bristvara i alperna förra året.
 
Jag gnällde inte allt för mycket för det, jag fick ett stort intresse för att tura när jag kom på att när alla andra gnällde på isiga pister i GM så kunde jag åka puder 3h bort. Allt som allt fick jag en väldigt bra säsong. Efter Chamonix var jag nöjd men det var något som saknades så den 24:e november drog jag för första gången över till det stora landet för att pröva min lycka och försöka hitta vad jag letade efter.
 
Min säsong är lite av ett experiment för mig själv, jag satte mig på planet hit i all min ensamhet. Jag lyckades få skjuts från Salt lake via en annons i lokaltidningen och kommer spendera min vinter i en husvagn, modell större, med 2 människor som inte åker särskilt mycket skidor. Det här kommer framförallt att vara ett prov på min sociala kompetens och min drivkraft för skidåkning.

Så med siktet inställt på långa turer och bottenlösa puderdagar ska jag försöka göra det mesta av min säsong i Jackson Hole, WY, USA.  

Besök Simons blogg från Jackson Hole >>


Jag heter Kristina Juhlin och i somras fyllde 20 år. Sedan jag tog studenten för 1,5 år sedan har jag drömt om att spendera en säsong på en skidort, men med alla andra resor jag haft uppradade har det inte blivit av. Men nu har jag fått drömjobbet i den lilla skidorten Red Mountain, Kanada som en av bergets freeride-coacher. Planen var från början att åka till Jackson Hole i USA och ha det som utgångspunkt, men när denna jobbmöjlighet tvekade jag inte.

Efter att precis kommit hem efter en månad i Peru har jag nu tvättat och packat om för att ännu en gång sätta mig på planet till den östliga sidan av Atlanten. Jag kommer att tillbringa en månad i Colorado med mina vänner innan jag tar mig till det nya jobbet i Kanada. Planen är även att tävla i både Kanada och USA och självklart är NM inplanerat i maj.

Besök Kristinas blogg från Red Mountain >>

 

 

 

 

I år ska vi ner till franska Alperna igen och ta Samoëns med snöstorm. Förra året spenderade vi dagarna på berget, kvällarna med fantastiskt häng och för att inte tala om våra supermegadunderfeta fester. 2010/11, dansade vi in det nya året i skidkläder, fick hela puben att sjunga Piano Man. Vi somnade en smula för sent och vaknade alldeles för tidigt. Det är ett minne för livet.

Trots en svårslagen
förra säsong har vi bristen på snö färskt i minnet. I år ser det en aning ljusare ut. Visserligen var den dagliga dosen av D-vitamin och utsikten över Mont Blanc härlig i sig, men något pow-wow var få förunnat. I år tänker och planerar vi större. Chamonix, Avoriaz och X-games i Tignes står högt på schemat. Det sägs att jorden går under år 2012 och vi spiller ingen dyrbar tid. Här ska det levas; fullt ut och äkta!  

Martina: Är rastlösare än någon annan och inga hinder är för stora. Hon gör dagarna lite (läs; MYCKET!) spontanare, lite roligare och framför allt lite äventyrligare!

Sofia: Får dagligen komplimanger från störtförälskade fransmän. ”Att se dig på skidor är som att se solsken” är hittills den bästa vi har hört, men jösses, fler kommer att väntas!

Nicole: Har ett jävla temperament när saker och ting inte går och styrs impulsartat. Med metaforernas drottning kan vi göra den här bloggen dödsbra!

Besök Nicoles, Martinas och Sofia blogg från Samoëns >>

Fler fokusbloggar kommer att lanseras inom kort.
Text: Ola Melin
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.