Skidpaketet från Blizzard har landat hos vår testpilot: ”Nästan som ett tecken från Ullr”

Det damp ner ett mail från norr. En glad svensk testpilot, som bor i Narvik, tog emot sitt paket med Blizzards nya skidor Zero G 95 inklusive bindning, och stighudar. Det var Oscar som vann vår testpilot med Blizzard som vi körde kring årsskiftet. 

”Som boende i Narvik är passagen till Sverige alltid en spännande historia under vintertid. Vädret är lite nyckfullt, och det är sällan det går att vara helt säker på att det ska gå att ta sig över. Natten mellan söndag och måndag dagarna innan den onsdag skidorna skulle levereras till Riksgränsen spenderade jag oplanerat i en gästsäng i Riksgränsen istället för min egen i Narvik. På måndagsmorgonen var vi tvungna att vänta i över 2½ timme innan vägen var i gott nog skick för att ens kunna köra kolonn och i lokaltidningen lös rubrikerna bara rödare med ord som ”Kolonnekjøring kun for personbiler i Bjørnfjell, trailer må stå” och ”Veien over grensa stengt, uklart når den åpner”.

Det hela kulminerade med en liten filmsnutt i snapchat-stil från snöröjarna uppe på fjellet där texten löd ”Kanskje vi finn veien i dag å” med en traktormonterad snöslunga i bakgrunden som precis gick att ana genom snödrevet. Det var inte utan att jag var nervös för hur det skulle gå för mig att plocka upp skidorna.

Just precis därför blev jag väldigt lättad när onsdagen kom med klart och fint väder och en… hanterbar mängd vind. Hade det varit norrsken också hade jag varit övertygad om att det var någon slags tecken från Skaði eller Ullr – men jag hade en uppenbar väderlucka att ta vara på i alla fall! Sagt och gjort, samma kväll trotsade jag mörkret, kylan och vinden (inne i min varma bilkupé) och körde genom passet till gränsen. Väl framme stod termometern på -27, och inne på Ica hälsade jag på min lokala kontakt som lämnade över paketet. Jag kunde inte hålla mig, utan öppnade lådan på en gång för att se och känna på skidorna ute på parkeringen, men det tog inte lång tid innan temperaturen gjorde sig påmind.

Det var dags att styra kosan tillbaka hemåt, denna gång i medvind och med stadigt ökande temperaturer i takt med att Atlanten kom närmare. Väl hemma tog jag och inspekterade resterande delar av utrustningen, nu återstår bara att montera bindningarna innan testningen kan inledas! Recension kommer därefter här på Freeride!”

/Oscar Frick,
känd som @rando_scando på Instagram och @Vattendroppe här på Freeride

 

PS. Inom kort kommer en ny testpilot att komma ut, det är en skidsemester i en norsk skidort som då gäller. Vi kan avslöja att namnet börjar på G och slutar på AUSTA. DS

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.