Skidskvaller #17

Priset på skidor i svenska butiker sjunker, Henke Windstedt ska vara med i Fångarna på Fortet och pensionärer bjuds in till extremsportsfestival. Jon Olsson är näste man att haka på simhoppstrenden, och PK Hunder spelar golf. Har Silly Season spritt sig till skidvärlden, eller vad händer?

 • Billigare skidor i markbutikerna? Ja, det verkar så. Flera leverantörer kommer ändra sina priser och vinstmarginaler nästa vinter för att få ner butikspriserna i svenska markbutiker, och bättre kunna konkurrera med nätbutikerna ute i Europa. Enligt uppgifter till Sportfack kan skidor som kostat 8 000 kronor denna vintern hamna på omkring 5 000 kronor till nästa. Redaktionen lovar att undersöka mer i ämnet – tills dess håller vi tummarna. Blir det här avskedet för farbror Conrad?
   

 • Foto: Per Finne/ekstremsportveko.com
  I Norge har man en annorlunda syn på extremsport. Istället för att endast hålla sig med en hardcorepublik så väljer man att bjuda in pensionärer till extremsportsfestivalen i Voss. Gratis buss, våffla och kaffe. Något för Sverige att ta efter?
   
 • Jon Olsson slog på stort när han nyligen köpte en iPhone i 24 karats guld. Håll hårt i telefonen nu, Jon.
   
 • En okänd rysk kille vid namn Grigory Fuzeev kan vara den första som gjort en dub 720 med handdrag. Har någon sett det tricket innan?
   
 • Har Cristopher Hjälmeby bytt skidsponsor? Ja, om ryktena från K2:s Sverigekontor stämmer får vi se totalvinnaren av Swedish Slopestyle Tour med nya lagg under fötterna till vintern.
   

 • Förhoppningsvis kommer June Mountain att öppna igen nästa vinter.
  Foto: Wikimedia Commons
  Det är stökigt i styrelsen för Mammoth Mountain. Häromveckan meddelade VD:n Rusty Gregory att han skulle avgå – nu verkar det som att han blir kvar. Gregory är inte populär hos ortsborna efter att det andra berget i området – June Mountain – tvingats stänga 2012 på grund av ekonomiska svårigheter. Dock verkar det som att June kommer öppna igen till vintern 13/14.
   
 • En sak till från K2-fronten: Deras pjäxsatsning verkar ha lyckats. Alla pjäxor som funnits tillgängliga för den svenska marknaden har det nu lagts ordrar på. Då återstår alltså bara att vänta på att folk med nya pjäxor ska komma på snö och dela med sig av sina åsikter.
   
 • Wille Lindberg och Joonas Karhumaas klädmärke JonasWilhelm hade sin första katalogfotografering i början av juni. Bakom kameran stod Martin Söderqvist och av allt att döma verkar båda grundarna superstokade på resultatet.
   

 • Du vet att du är känd om du besökt Fort Boyard.
  Foto: Wikimedia Commons
  Henrik Windstedt inlåst i Frankrike? Nja, inte riktigt. Men efter en spaning på hans Instagram verkar det som om vi kommer få se honom i teverutan till hösten, i Fångarna På Fortet.
 • Jon Olsson vill inte vara sämre och har också sett till att han får vara med i ett tv-program under hösten. För Jons del blir det istället Kändishoppet. Risk för magplask, eller gör han en Rory Bushfield och vinner hela klabbet?
   
 • Helly Hansen är mer än bara glesbygdskavajer (fiberpälsar) idag. Förra året fick H2 FLOW teknologin utmärkelsen ”2012 GOOD DESIGN™ award” av The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design och nu har det Norska designrådet utsett Helly Hansens storsäljare H2 Flow Jacket som vinnare av ”Design Excellence”.  Vilket flow!
   
 • Soletech har ny distributör i Sverige. Numera är det Östersundsbaserade Extra Evil som har hand om Etnies, Emerica och Thirtytwo.
   
 • Om du tycker att din downhill-instruktör känns bekant när du är i Åre kan det vara för att det är Reine Barkered eller Jackie Paaso du ser. Reine och Jackie kommer göra stigarna i Åre osäkra under sommaren och för den som vill boka dem är det bara att ringa Skistars bokning.
 • Hjälmtillverkaren Giro ska storsatsa på den svenska marknaden. Nya hjälmmodeller och goggels ligger och väntar på lagret för leverans. De letar dessutom efter nya talanger på skidor och snowboard som ska representera Giro i vinter. Sugen?
 • Det verkar som att Fourelementsgrundaren Henrik Köhler startat ett nytt goggle- och solglasögonmärke. Flera Åreprofiler har setts åka runt med glajjor som heter Spektrum.
   

 • PK Hunder fokuserar på utslaget.
  Foto: King of Greens
  Golf och extremsport är två saker man sällan ser tillsammans, men i tävlingen King of Greens, som går av stapeln i München dagarna innan X Games kommer actionsportprofiler som PK Hunder, Tobi Tritscher, Sean Malto och svenske skateboardåkaren Erik Pettersson utmana varandra i golf. Fore?!
Text: Hedda Berander & Kristoffer Frenkel
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.