Skidtest Nordica Santa Ana 93 Unlimited: ”Passar väldigt många åkare”

Nordica Santa Ana Unlimited 93 är en ny skida som är en variant på redan befintliga Santa Ana, men utan metall vilket ger en lättare skida som lämpar sig bra även för topptur. Freeride har teståkt och betygsatt.

Nordica Santa Ana 93 Unlimited är en ny skida från Nordica. Unlimited har samma form som vanliga Santa Ana men är konstruerad utan metall vilket ger en lättare och lekfullare skida som med fördel kan användas tillsammans med en hybrid- eller techbindning. Santa Ana Unlimited finns också i 88 millimeters midja.

Skidan har tip och tail-rocker samt och väger 1460 gram i 172 centimeters längd, vilket också är den längsta i serien. Detta är verkligen en allround-skida som är byggd för att klara pist, offpist och topptur.

– Jag har kört på Enforcer tidigare, det är extremt stor skillnad mellan dem. Unlimited är en väldigt förlåtande skida, tror den skulle passa för väldigt många åkare. Väldigt snabb och responsiv men inte lika stabil i hög fart. Trea i betyg, säger Emma Lerider Harrysson.

– Den är mysig att åka på. Följer med fint, inga konstigheter. Den fungerar bra att cruisa runt med, men ska man stå på blir den lite mjuk. Jag tror den passar väldigt många åkare, den är väldigt förlåtande men ändå väldigt stabil. Vill man kötta, det är väl då den inte riktigt når upp. En fyra i betyg, säger Cisela Groth.

Nordica Santa Ana 93 Unlimited [2023]

Längder: 151, 158, 165 och 172 cm
Radie: 16,1 m (@172 cm)
Mått: 126,5-93-114,5 (@ 172 cm)
Vikt: 1460 gram (@172 cm)
Rocker: Tip & tail-rocker (30% rocker tip, 50% spann, 20% rocker tail)
Teknologi/konstruktion: Träkärna (Lite performance), kolfiber
Pris: 6 499kr

Betyg: 3,5 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.