Sol, flips och stoke på Fonna

Rapport från Folgefonna och lägret What! Camp. 

Veckan som gick går till historien som den varmaste och soligaste campveckan någonsin sedan What! Camps startade 2011. Värmen till trots så kom kallare luft nattetid och parken har därmed hållit förvånansvärt bra. Andra norska glaciärorter som exempelvis Stryn, har haft det tufft i sommar och redan fått stänga då det varma vädret sliter hårt på snön, men Fonna har klarat otroligt bra.

Energin gick nästan att ta på och pappet var skyhögt när 58 stokade campers drog laps i parken, som i år har flera stora hopp, rails och boxar. Vid Whats egna kick var det många som satte sin första backflip eller dubbelflip:
– Vi bygger ett eget hopp så att våra campers får en grym möjlighet att nöta in nya trick med nära coaching och mjuka landningar. Sen blir det ett skönt häng där uppe när alla peppar varann, säger David Kantermo som basar över shapningen av hoppet.

Och många namnstarka coacher är plats: Emil Granbom, Johan Arno Berg, Oscar Wester, Morten Grape och Niklas Eriksson var några av coacherna som shreddade med deltagarna den första veckan, till nästa vecka tillkommer även OS-guldmedaljören Øystein Bråten.

Eftermiddagarna fylldes av ännu mer aktiviteter med vattenhopp, trampolin, sommar rail, fotboll, volleyboll , bad i fjorden och skateboard i What! bowlen. Under söndagen lämnade trötta campers Jondal och Fonna, slitna men med ett leende på läpparna. Nu har den andra veckan precis kickat igång med samma pepp och väder, och prognosen ser fortsatt lovande ut.

Niklas Erikssons film från första veckan av What! Camp Folgefonna sommaren 2018

Prisutdelning efter första veckan:

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.