Rekordtidig stängning i Stryn

Stryns klassiska sommarskidcenter stänger efter helgen. De skidåkare som har tänkt fira midsommar på klassiska Folven camping och åka skidor uppe på Tystigglaciären får därmed ändra sina planer. Sista skiddagen blir söndag 10 juni. 

Efter flera veckor av strålande sol och varmt väder är snöläget kritiskt i Stryn.
– De som vill åka skidor i Stryn denna säsong måste komma hit denna vecka. Söndag blir vår sista skiddag denna säsong, berättar Nina Lensebakken som är driftsanvarig på Stryn Sommerski. 

Plusgrader med 25 grader på dagen och nätter med upp emot 15 grader, samt föhnvindar gör att Stryn får smälla igen rekordtidigt denna säsong. En hel månad tidigare än planerat. Förra sommaren stängde Stryn 9 juli. Men i år blir allra sista dagen att ta liften i Stryn alltså redan nu på söndag 10 juni. Ingen midsommar med liftburen skidåkning i Stryn 2018 med andra ord. Men Nina Lensbakken ser redan fram emot nästa säsong:
– Då ska vi få igång vår catskiing och kommer att sparka igång den verksamheten med superfina erbjudanden.
Arrangemanget Strynefestivalen går i helgen och blir därmed det sista som händer denna säsong i Stryn.

Men Stryns chef Nina Lensebakken deppar inte ihop. Hon driver trots allt en skidort med mottot att vara ”det gladaste skidcentret”:
– Även om det är en tråkig nyhet så måste jag berätta att de som är här nu är supernöjda, och det är en härligt somrig vibe! Jag själv har testat SUP och det var skoj! Ni ser bildbeviset, det är jag och fotografen Runes fru som paddlar på bilden, avslutar Nina Lensebakken.

De två andra norska sommarskidorterna Folgefonna och Galdhøpiggen är öppna och rapporterar om mer normalt snöläge och siktar på att ha öppet en bit in i höst.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.