Stryn har stängt för säsongen 2019

Efter en knapp månads skidåkning på Stryn stänger man nu för säsongen. Söndag 23 juni blev sista dagen på den klassiska sommarskidorten i Norge för denna gång. 

I slutet på maj öppnade Stryn i Norge för sin sommarskidåkningssäsong 2019. Förhoppningen då var att snön skulle hålla hela julimånad ut. Freeride hade en frilansare på plats under öppningshelgen som gjorde ett reportage.

Även om det blev en tidig stängning denna sommarsäsong 2019 efter en knapp månads skidåkning, blev det bättre än förra säsongen då man bommade igen rekordtidigt 10 juni 2018.  De 26 skiddagar som Stryn hade öppet i år gör att man ekonomiskt säkrar öppningen till nästa säsong 2020.

Nina Lensebakken som är chef  summerar säsongen som tog slut i helgen:
– Nu är säsongen 2019 en saga blott, tusen tack till alla som har besökt oss i år! Vi är lyckliga som har fått lov att dela säsongen med så många fantastiska människor från världens alla hörn. Ha en fin sommar så hoppas jag att vi ses nästa år! 

Skälet till att Stryn nu stängde var snön:
– Vi har haft två varma perioder och även om många nätter varit kalla med temperaturer under noll så gjorde värmeperioderna att sten kom fram. När sten kommer fram får solen tag i dessa och sprider värmen rasande snabbt och snön smälter. Nu laddar vi för vidareutveckling av vårt catskiing koncept till nästa säsong, berättar Nina Lensebakken.

Den som vill åka skidor i sommar och hålla sig i Norden får kika på Folgefonna ”Fonna” där parken nu är klar med 20 element, det andra alternativet är Juvass Galdhøpiggen sommerskisenter (ingen park där i år eftersom FP-camp är nedlagt). Juvass har haft en kall vår och har bättre med snö än förra säsongen. De har öppet dagligen 8-14.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.