Turdell fortsätter att imponera i Fieberbrunn

Turdell gick störst men kom inte först. Men en stabil andraplats håller honom kvar i den totala ledningen. Reine Barkered  kvalade även han in till finalen i Verbier med en sjätte placering.

Fransmannen Mickael Bimboe vann dagens tävling i Fieberbrunn när han genomförde ett stunt och hoppade över bottenravinen istället för ned i den som de övriga tävlande gjorde. Värt att nämna är att det aldrig genomförts tidigare och då har man tävlat på detta berg i över 10 år.

Det svenska stjärnskottet Kristofer Turdell briljerade åter igen med att gå störst på Wildseeloder. En kreativ linje till skidåkarens höger, där han började med att introducera en ny klippa som han sedan följde upp med ett enormt dubbel dropp. Rutinerad som han blivit ställde han ned ett säkert åk och gick i mål som ledare där han fick sitta länge innan Bimboe tog över ledningen.

Varför blev det skiers right idag?
– Lite för att sikten var helt okej när jag startade. Toppsektion hade betydligt bättre snö än den andra sidan som var solbakad.

Påverkade ljuset ditt åk någonting?
– Nej det gjorde det egentligen inte.

Hur glad är du just nu?
– Jävligt glad och framförallt lättad. Det har byggts upp lite inför denna tävlingen, väldigt stressigt från Andorra. Så är jag supernöjd med ett bra resultat.

Kommentar på Mickael Bimboes gap?
– Det kommer bli legendariskt. Det har pratats så mycket om det där gapet och att det bör gå att hoppa det.

Har du hunnit reflektera över din position i toatlen just nu?
– Jag tror att jag leder fortfarande. Så då behåller jag den ”guldiga biben” till finalen.

 

 

Reine Barkered, som setts reka tillsammans med Turdell i vanlig ordning. Det syns att de två svenskarna jobbar tätt och gillar samma typ av åkstil. Så inte undra att det hade samma fallinje idag också. Nämnvärt är att Reine har en problematisk fot efter en skada i somras och genomför inte åket med lika stort självförtroende som sin kompanjon. Men med typiskt Reine stomp får han en välförtjänt 6 placering och är där med kvalificerad till finalen i Verbier.

Kategorin som fick svårast idag var utan tvivel damernas snowboard. Tävlingen blev uppskjuten drygt 1 timma på grund av dålig sikt. Denna dåliga sikt fick snowboard damerna känna på vilket återspeglade samtligas åk. Bäst lyckades fransyskan Marion Haerty som ställde ned ett stabilt vinnaråk trots dålig sikt. Efter brädåkarna var det dags för de kvinnliga skidåkarna. Där Lorraine Huber visade upp att hon gillade hemmaplan. Inför tävlingen låg hon sist i totalrankingen, men efter dagens förstaplats kvalade hon in till finalen.

Christoffer Granbom, var tvungen att visa toppform i dagens tävling då han låg under kvalstrecket. Det såg ut som det kunde bli ett lovande åk när han gick enormt stort på den första klippan. Men en hård landning slutade i en mildare krascher som han kunde åka ut ur med skinnet i behåll. Han följde upp åket med att gå omkull ytterligare två gånger. Så därmed var det bestämt att vi inte kommer få se vår brädåkande landsman i finalen.

Top 13 i den total rankingen går vidare till finalen i Verbier.

Text: Victor D. Daggberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.