Tvåmeters dump i Monterosa

Det landade ett snöigt mail i redaktionens inbox från Monterosa igår. 2,5 meter snö har kommit över de sammanhållna skidorterna i Monterosa-massivet. 

Alagna, Champoluc och Gressoney är skidorterna under flaggen Monterosa Ski. Förra säsongen var snöfattig i italienska Monterosa, men i år verkar lyckan ha vänt.

Fulvia Favre som arbetar lokalt i Monterosa berättar om hur det ser ut just nu i Monterosa:
– I Monterosa hade vi igår fått mer än två och en halv meter nysnö. Nu kan man äntligen köra de de långa åken från Indren-glaciären på 3 275 meters höjd hela vägen ned till dalen och Alagna 2 000 fallhöjdsmeter längre ned. Det är verkligen next level just nu! 

För en knapp vecka sedan berättade vi om ovädret med snö som var på väg mot just Monterosa, där samtliga skidorter i massivet förväntades få över metern snö. Prognoserna stämmer inte alltid, men nu slog den alltså in och mer därtill! Nedan ser du lite bilder från Guide Champoluc

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla5   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • Dela på Facebook Tweeta
  • KATEGORIER: