Två svenskar i amerikansk storproduktion

Den 30:e augusti släpps en av årets mest efterlängtade jibbrullar med idel så kallade ”heavy hitters”. Två av dessa kommer från ett glesbefolkat land i norr där man vanligtvis undviker att prata med främlingar.

Filmen i fråga heter Vice Versa och det är Good Company som ligger bakom den. Svenskarna jag syftade på heter Niklas Eriksson och Magnus Granér. Vi tog ett snack med Niklas som passande nog var tvungen att pausa sitt målarprojekt då det började regna. Då förstår ni såklart att han just nu befinner sig i Åre.

Vad kan vi förvänta oss som topp fem shots från Vice Versa?

– Svårt att säga då jag inte har sätt allt men:
* Karl Fosvedt vet jag har kört på hårt som vanligt och är alltid roligt att titta på.
* Magnus Granér har den fetaste 270 som någonsin gjort upp på ett Rail.
* Tim McChesneys´ dub 10 Blunt i ett puderhopp är super imponerande.
* ABM (Alex Beaulieu-Marchand reds. anm.) stänger ner Whistlerhoppet med sina 3 volter.
* Kyle Decker och Aj som visar återigen att dom är de två bästa filmarna i branschen.

Vad har du själv för shots då?
– Jag är nog mest nöjd med en zerospin som jag gör på en Stepdown Wallride. Fick tyvärr aldrig till att filma bc-grejor (back country reds. anm.) i USA men åkte till Riksgränsen i slutet av säsongen och gjorde en 900 där jag är riktigt nöjd med också.

Hur var det att filma i Gränsen då?
– Det var kul, men jag var där själv. Alltså ingen ifrån Good Company var där för att filma mig så jag får tacka Dogge och Simon som ställde upp.
Det är lite svårt för mig att filma, då jag är den ända icke amerikanska åkaren som filmar full tid, så är det jag som måste vara på resande fot konstant. Det är liksom lättare för alla att jag flyger över till dom än vice versa (Vice Versa (!)  reds. anm.). Men jag försöker filma så mycket jag kan, BC är någonting jag vill göra mera då min egentliga styrka inom skidåkning är just på hopp.

Niklas under filmning i Åre

Du filmade i Åre också?
– Precis, men det var lättare sagt än gjort. Jag och David Kantermo byggde några hopp men snön var inte optimal och vädret ville inte samarbeta. Men några klipp blev det. Dom kommer inte vara med i filmen men kommer komma ut i ett annat projekt jag håller på med.

Vad är det för projekt?
– Det kommer visa sig inom kort..

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.