Uber intar franska Alperna

Planet har precis landat, skidorna är med, after-skin hägrar, l’Alpe d’Huez är precis runt hörnet. Det enda som hindrar dig från att börja åka är hyrbilskaos och fransktalande chaufförer. Med UberSKI slipper du krånglet och tar dig direkt till din destination i Alperna med ett knapptryck.

Från 9 februari till 10 mars kan du åka UberSKI mellan Grenoble tågstation och sex populära skidorter i Frankrike till en fast kostnad: l’Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Chamrousse, Les Sept Laux, Villard-de-Lans och L’Alpe du Grand Serre. Bilen beställs som vanligt i Uber-appen och kostar 45-90 Euro.

Uber är ju den lite nydanande taxilösningen, som initialt hade lite svårt på grund av skatteskäl, men som nu har etablerats sig allt mer även i Sverige. Deras mål ”är att ge en pålitlig transport överallt, för alla”. Uber grundades 2010 med frågeställningen: hur kan man få en skjuts var man vill med ett enkelt knapptryck?

Sex år och två miljarder resor senare har Uber tagit oss an ett ännu större problem: att reducera överfyllda gator och föroreningar i våra städer genom att få fler människor i färre bilar på vägarna, enligt pressmeddelandet.

I Sverige grundades Uber år 2012 och finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö. UberSKI är nytt för 2019. Andra kul och annorlunda former av Uber runt om i världen är UberBOAT, UberWINE, UberCOPTER och UberBIKE.

UberSKI franska Alperna

Hur funkar det?
1. Öppna Uber-appen
2. Väl vid Grenoble tågstation, knappa in en av de 6 destinationerna
3. Välj UberSKI4.
4. Klicka på Beställ UberSKI och du får en UberX enligt fast pris nedan

Priser:
● Alpe d’Huez och Les Deux Alpes: 90 Euro
● Les Sept Laux, Villard-de-Lans, Chamrousse och Alpe du Grand Serre: 45 Euro

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.