Världens bästa skicrosstjej till Idre Fjäll

Banan är redo och i dagarna kommer värdens bästa skicrossåkare för tredje gången till Idre Fjäll för världscuptävling som körs den 12-14 januari. De två svenska hoppen är Victor Öhling Norberg och Sandra Näslund.

Kramforstjejen abonnerar på pallplatser. Hela 19 gånger har hon stått på pallen i världscupen, två gånger juniorvärldsmästarinna och regerande världsmästare samt ledare av världscupen med tre segrar och två tredjeplaceringar i år. Utan tvekan ett av Sveriges största medaljhopp inför OS i Sydkorea som invigs blott inom en månad.

Idre Fjäll är också något av Sandras favoritbacke. Fyra tävlingar och fyra pallplatser med en seger senast i vintras. Beskriv lite hur du upplever banan och tävlingarna på Idre Fjäll?
– Jag tycker det är kul att vi kan ha världscup i Sverige där familj och släkt kan komma och kolla. Idre Fjäll gör ett gott jobb med arrangerandet av tävlingarna och jag tycker att det är en bra bana, säger Sandra Näslund.

Hur vill du beskriva banan i Idre med egna ord?
– Stor, fartfylld och jobbig.

Hur var känslan att glida över sista rullen och in i mål när du vann i fjol?
– Häftig känsla! Mycket glädje och stolthet. Extra roligt att ha familj och släkt där då.

Vad är målsättningen inför helgens tävlingar?
– Resultatmässigt är målsättningen är att kliva upp på pallen båda dagarna! Och helst högst upp såklart! Om man ska kolla på åkningen så hoppas jag kunna fortsätta att göra stabila, snabba starter och göra allt bättre och noggrannare på övre halvan av banan än tidigare år. Sen kommer ju som vanligt sista delen avgöra mycket, så det blir viktigt att hålla fokus hela vägen ner!

Kolla Skicross på TV i helgen?

SVT direktsänder tävlingarna i Idre med programmet Vinterstudion, klockan 11.00 på lördag 13 januari och klockan 12.00 på söndagen 14 januari. Kommentatorer är Björn Becksmo och Lars Lewén.

Är du på plats är entrén till tävlingarna gratis, hela programmet ser du här.

Text: Martin Åkesson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.