Vemdalen öppnar till helgen – men skidtestet är inställt

Vemdalen har säsongspremiär till helgen och snöläget ser riktigt bra ut, men skidtestet är inställt.

Vemdalsskalet öppnar den 26 november. Den senaste tidens kyla har gett goda förutsättningar att producera snö, samtidigt som både mer kyla och natursnö är att vänta den närmaste tiden.
– Äntligen har vi fått kyla och därmed möjligheten att producera riktigt bra kanonsnö till våra gäster med natursnö som grädde på moset. Premiärkänslan när vi öppnar upp vintersäsongen är alltid obeskrivlig, inte minst detta år, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen.

Till helgen är det Pers backe vid Skalspasset som kommer hålla öppet. En nedfart som är 1950 meter lång och har en fallhöjd på 350 meter, tillsammans med sexstolsliften Pass Express.

Inget skidtest i år

Det planerade och traditionsenliga skidtestet är dok inställt trots att anläggningen öppnar för allmänheten.
– Vi väntade in i det sista, men tvingades till det då kylan kom lite försent för att vi skulle kunna ha tillräckligt mycket öppet för att genomföra helgen på ett bra sätt, förklarar Petra Hallenbrant, PR- och kommunikationschef på SkiStar.

Mer detaljerad information om fler öppningar av liftar och nedfarter samt öppettider i Vemdalens skidområden (Björnrike, Klövsjö/Storhogna och Vemdalsskalet) finns och uppdateras på SkiStars hemsida.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.