Datumen för skidtestarhelgerna i Vemdalen, Sälen och Åre 2022

Snart är vintern här och datumen för de klassiska skidtestarhelgerna är spikade!

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det första säkra tecknet på att vintern nalkas är ett faktum – datumen för skidtestarhelgerna är officiella.

Som vanligt ligger skidtesterna i början av vintern vilket i regel innebär begränsade förutsättningar vad gäller snötillgång. Somliga hävdar att man inte ska åka skidor på hösten, men det är också då skidsuget når sitt klimax, så varför inte bara köra? Har du tur levererar Kung Bore tidigt på säsongen och ger dig en oförglömlig helg. Om inte (vilket är mer sannolikt) så är det ändå värt att besöka någon av skidtestarhelgerna enkom för den goda stämningen.

Likt tidigare år så är det Vemdalen som är först ut i denna triologi, följt av Sälen och Åre. Skidresor innan jul säljer inte alltid som smör vilket innebär att det ofta går att hitta attraktiva boendepriser och rabatterade paketerbjudande under den här tiden på året.

Testa skidor är det bästa sättet

Recensioner och research i all ära, men att testa skidorna i praktiken inför en eventuell investering är oslagbart. Det ena behöver å andra sidan inte utesluta det andra – läs på om skidorna redan nu, vi på freeride har redan testat och listat de bästa all mountain-, pist- och freeride-skidorna inför kommande säsong. Provar du de skidorna du är intresserad av i praktiken så är risken att köpa grisen i säcken i princip obefintlig.

Förresten, att testa skidor är roligt oavsett om du planerar att köpa eller inte. Det är intressant och spännande att grotta ned sig i radie, rockerprofil, monteringspunkt, material och dylikt i praktiken istället för i teorin.

Visste ni förresten att det kommer gå att se vilka skidor som leverantörerna har med till skidtesterna i pryldatabasen? Funktionen är i skrivande stund under utveckling men kommer snart vara i bruk.

Datum skidtestarhelgerna 2022:

  • Vemdalen: Torsdag-söndag, 24-27 november (vecka 47)
  • Sälen: Torsdag-söndag, 1-4 december (vecka 48)
  • Åre: Torsdag-söndag, 8-11 december (vecka 49)
Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.