Vinn skidor från Norse

Tävla om ett par lagg från det svenska skidmärket Norse, som sedan starten för 3 år sedan gått från klarhet till klarhet. Du vinner modellen Freeride som är värda 8000 kr.

Bakom det svenska skidmärket Norse som sålde sina första skidor hösten 2019 står Patrik Sannes, som har fem års arbete som skiddesigner på Faction i Verbier i ryggen, samt utbildning i teknisk design på Chalmers i Göteborg.

Nu har du chansen att vinna ett par skidor från Norse, det är modellen Freeride och värdet är 8000 kr.

Tävla här, vinn skidor från Norse

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2021-12-21. Vinnaren presenteras här på denna sida så snart vi har fått kontakt med vinnaren.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren har 72 timmar på sig att bekräfta vinsten via angiven e-postadress, annars förbehåller vi oss sig rätten att dra en ny vinnare.

>>> 10/1 Vi har dragit en vinnare och säger grattis till Magnus i Tyresö! 

OM NORSE THE FREERIDE

The Freeride är en modern svensk skida för friåkning byggd för Alpernas stora, långa åk, men en lättåkt skida som är lika skoj på Åreskutan, i Riksgränsen eller någon annanstans i svenska fjällen. Ett par lagg man också kan tura med. Skidan har 110 mm midja och en radie på 24 meter i längden 184 cm, 26 meter radie i den längre versionen som är 192 cm.

Det är samtidigt är lätt och poppig skida, 184 cm väger 1900 gram: rejäl nedför, samtidigt som den är hanterlig uppför och har stor potential som one quiver med en hybridbindning som Shift på. Rockern är uttalad framtill, och ger flyt och lättare initiering av sväng, även rocker baktill, samt spann under foten.

The Freeride har en träkärna som är gjord av ask, poppel och balsa. En mix för att få en lätt, poppig skida. Detta stärks upp av dubbla lager aluminum och glasfiber för bra vridstyvhet. Addera sedan gummi som dämpar skidan när du blåser på utför. Receptet för mumsiga friåkningsdagar på berget är klart.

Stålkanterna är också lite bredare på dessa skidor. Det är 2×1,8 mm stål som tål att slipas, vilket låter dig ha skidorna länge, länge. Belag pratar vi sällan om, men den här skidans underdel förtjänar att få några ord. Belaget är nämligen impregnerat med en permanent lösning från Nanowaxx. Det är en lösning där du aldrig behöver valla under hela skidans livslängd. Impregneringen gör också att belaget blir hårdare vilket för det mer tåligt för stenhajar och annat.

OM NORSE THE ENDURO

The Enduro är den mångsidiga skidan. Om vi skulle välja en skida att använda resten av våra liv skulle det vara denna. Enduron är en sann All-mountainskida. Det flyter grymt bra i offpisten. Och man kan ändra riktning omedelbart. Skidorna har mycket fint grepp på is och är stabila i alla förhållanden. I pisten carvar dom som på räls. Allt detta i ett mycket lätt paket som är redo för ditt nästa äventyr.

Konstruktionen är både lätt och robust så du kan ta dig ner med stil överallt. Bra pop och låg vikt kommer från vår egenutvecklade ask, poppel och balsa träkärna. Vridstyvhet med traditionell känsla kommer från dubbla skikt av Titanal och triaxiala glasfibrer kombinerat med rätt mängd gummi för vibrationsdämpning.

Belaget är ett sintrat UHMWPE av hög kvalitet som vi permanent impregnerar med en Nanowaxxx-behandling. Det ger dig ett belag som aldrig behöver vallas under skidornas livslängd. Vi använder också en bredare 2,0×1,8 mm stålkant för ökad livslängd och service.

Om Norse

Tillverkningen av Norse skidor sker i en av världens bästa skidfabriker i Polen, nära till kunderna som framförallt finns i Alperna och Skandinavien. Huvudkontoret för Norse där design och allt annat sker ligger strax söder om Göteborg i Nya Hovås.

Förutom att du kan känna och klämma på Norse skidor IRL på huvudkontoret finns de också i välsorterade svenska skidbutiker som bland andra Skistore Göteborg, Åre Skidsport, Alpingaraget i Stockholm, Höjdmeter i Kiruna och Äventyrsbutiken Hägglunds i Luleå.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.