Vintrigt skidtest i Lindvallen

I helgen arrangerades Sälen Ski Test Weekend i Lindvallen. Ett vintrigt Sälenfjäll mötte de besökare som tagit sig till SkiStars resort i norra Dalarna. 

Lindvallen bjöd på skidtest i ett fullt utvecklat vinterlandskap. Med ett stort antal utställare fanns det gott om skidor att välja bland för den som ville prova vinterns nyheter. Många skidsugna hade tagit sig till anläggningen i Sälenfjällen för att lägga vinterns första svängar i Gustavbacken.

Annsofie, skidåkare sedan 45 år tillbaka, besökte för första gången i år ett av de årliga skidtesten i Sälenfjällen. En positiv upplevelse för henne:
– Man hann knappt ta av sig sina egna skidor innan man fick hjälp med att välja ett par skidor att testa. Det var bra att man fick förklarat för sig varför skidorna kändes som de gjorde efter att man hade åkt på dem. Till och med jag som inte har så bra koll förstod vad det är för skillnaden på metall och kolfiber i skidorna, berättar Annsofie.

Sälenfjällen hade inför helgen pudrats med ett fint lager natursnö. Med knappa 50 centimeter i terrängen fick besökarna i Gustavbacken chansen att åka i fin natursnö. För den som ville variera piståkningen fanns en mindre park preparerad i kanten av Gustavbacken.

För tillfället är pisterna runt Gustavbacken öppna i Lindvallen. I Tandådalen är sju backar öppna, däribland Stora backen, Specialen och Norrbacken. Högfjället och Hundfjället beräknas öppna nu på fredag 8 december 2017.

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.