Warner Nickerson: ”– Make nasty turns”

Ibland möter man människor som sticker ut ur mängden. Karisma och entusiasm är två ord som kortfattat beskriver denna herre. Vi träffade Warner Nickerson.

Under Freerides skidtest nu i januari i Vemdalen sprang vi på en spännande och färgsprakande individ. Onekligen den mest utåtriktade personen under skidtestet och det var ingen som undgick att den gött tuggandes amerikanen Warner Nickerson var på plats.

Efter en intervju i video-format, där han berättade för oss om nästa års freerideskida från K2, fick vi inte nog av hans sköna personlighet och breda amerikanska. Vi bokade in en träff och satt oss ned med den mångsysslande jänkaren för att kolla läget och se vad han har i kikaren. Häng på!

39-åringen från Gilford, New Hampshire, har sen några år lämnat den alpina karriären bakom sig. Warner är väldigt ödmjuk inför sina prestationer inom den alpina cirkusen. Han hann med nio år i det amerikanska landslaget. Många känner kanske igen honom från Jon Olsons videobloggar eller från att han de facto kammade hem Red Bull Homerun 2014.

Som tidigare nämnt har Warner många järn i elden. När Warner inte glider runt, sprider skidpepp och testar lagg uppe i Vemdalen jobbar han nuförtiden åt några av de större aktörerna inom skidsfären. I detta nu är Warner en del av K2:s senaste lansering av pistsmiskaren K2 Disruption. En skida som han beskriver med stort engagemang i freerides video från ISPO nedan.

Under denna omtalade mässa – världens största sportmässa – släpptes också reklamfilmen där Warner medverkar. Han beskriver det som en av sina häftigaste skidupplevelser och är uppenbart häpen av hur fotografer och kreatörer fick till följande resultat av hans mäkta imponerande euro-carves (Jänkar-svängar?). Kika in klippet själva och se om ni blir lika förstummade som Warner.

Text: Olle Stenbäck
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.