Wille Lindberg ska bli pappa

Den flerfaldige vinnaren av NM i Riksgränsen och mångårige FWT-åkare Wille Lindberg är på väg att bli pappa. Tillsammans med sambon My Ernevi väntar de båda på sin nya familjemedlem, som beräknas komma till världen i mitten av juli.

Wille har svårt att se framför sig hur den nya rollen som pappa kommer te sig men har höga förväntningar:
– Egentligen har jag ingen aning, men jag tror det kommer att vara en sjukt häftig upplevelse!

Wille fortsätter berätta att han ser fram emot att få barn och hoppas få en extra injektion i livet:
– Jag ser fram emot det mycket. Det kommer att bli en ny erfarenhet som utvecklar mig som person. Det blir en ny sak att bygga en familj. Samtidigt hoppas jag att man kan bli mer produktiv i skidåkning och på jobb, att det blir som en extra boost i livet.

My ser fram emot föräldraskapet, men hoppas inte vardagen kommer förändras i alltför stor utsträckning:
– Det är klart att det kommer att bli en omställning, men samtidigt hoppas jag att det inte kommer att förändra allt för mycket. Jag hoppas att vi inte kommer att förändra oss själva som individer så mycket utan fortsätta göra det vi tycker är kul så mycket som det bara gårJag ser absolut fram emot detta, det kommer bli ytterligare en dimension i livet, berättar My.

Någon stress med förberedelserna verkar paret inte ha och de har inte drabbats av någon prylhets:
–Nej, vi har nästan inte förberett någonting. Vi har sagt att vi tar några dagar när det närmar sig och köper ihop allt då. Jag tror inte att man behöver ha så mycket, en bärsele, en vagn och en säng, sen kommer resten med tiden. Jag var i Stockholm för ett tag sedan och gick förbi massa affärer, då kom prylhetsen! Men den hetsen finns inte här i norska Jondal, vilket är skönt.

Wille har fått ansvaret för att lära familjens yngsta att åka skidor, och han har en plan för vad han vill lära ut:
– Jag ser fram emot att lära ut bergssäkerhet, som jag själv har fått lära mig den hårda vägen i stora berg. Jag tror att det går att göra på ett säkrare sätt. Det ska bli kul att få lära ut alla mina erfarenheter och göra aktiviteter tillsammans med skidåkningen, avslutar Wille som också lägger till en uppmaning till alla skidåkare som åker i stora berg att gå en ordentlig lavinkurs.

Vi på Freeride önskar paret stort lycka till och ser fram emot att Skidsverige växer!

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.