20-åring död efter skidolycka Vemdalen

En man har omkommit efter en skidolycka i Vemdalsskalet i tisdags.

En man i 20-årsåldern har avlidit under tisdagen i samband med en olycka i Vemdalsskalet, enligt polisen i Jämtland, något som också SVT Jämtland rapporterat om. Olyckan inträffade i anslutning till en av pisterna i skidområdet. Anhöriga är underrättade enligt polisen och mannen är inte hemmahörande i länet.

Mannens vänner ska tillsammans med områdets skidpatrull ha sökt efter 20-åringen i nära två timmar innan han hittades. En förbipasserande ska ha hittat honom cirka klockan 15.00 på eftermiddagen enligt polisen. Då låg han några meter in i skogen i ett parti bredvid en preparerad nedfart.

Oklar dödsorsak

Dödsorsaken är än sålänge oklar. Polisens utredning består därför nu till stor del i att kartlägga mannens hälsa innan olyckan vilket är en standardåtgärd i arbetet med att fastställa vad som orsakade mannens död.

Förhör ska hållas

Utredningen är i nuläget rubricerad som ”dödsfall utan misstanke om brott” och man kartlägga nu också hur själva olyckan gått till. Det görs främst genom förhör med personer som mannen reste med och med pistörerna som deltog i sökandet.

Skistar har valt att inte kommentera händelsen, utan hänvisar till polisutredningen.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.